Review-bombs και στο Gollum

Μετά από απανωτές καθυστερήσεις, ο τίτλος της Daedalic ήρθε με πολλά προβλήματα και απολογητικό γράμμα, όπως συμβαίνει με κάθε μεγάλο τίτλο στη σύγχρονη εποχή.

Η ανάπτυξη του Gollum ανακοινώθηκε τον Μάρτιο του 2019 και συνοδεύτηκε από μια πολυαναμενόμενη ημερομηνία κυκλοφορίας το 2021.

Η κυκλοφορία του παιχνιδιού αναβλήθηκε για το 2022 και αργότερα μετατέθηκε ξανά για το 2023, αυτή τη φορά χωρίς οριστική ημερομηνία κυκλοφορίας. Το παιχνίδι έφτασε τελικά στις αρχές αυτής της εβδομάδας – όμως τα προβλήματα ήταν εμφανή.

Σύμφωνα με την Daedalic, οι πρόσθετες καθυστερήσεις ήταν απαραίτητες για να διασφαλίσει “την καλύτερη δυνατή εμπειρία”.

Δυστυχώς για την Daedalic, παρόλο που η εταιρία εξέδωσε το “γνωστό” απολογητικό γράμμα των game studios αυτή την εποχή, τα reviews των χρηστών ήταν αδυσώπητα. Το Metacritic βαθμολογεί σήμερα το Gollum με 36 βαθμούς, με το παιχνίδι να λαμβάνει γενικά δυσμενείς κριτικές από περισσότερους από 35 reviewers.

Η σκληρή υποδοχή των reviews αντανακλάται και στις αξιολογήσεις που έδωσαν οι παίκτες του τίτλου. Αυτό ώθησε την Daedalic να κάνει αυτό που έκαναν πριν από αυτήν πολλές από τις σημερινές εταιρείες παιχνιδιών: να γράψει ένα απολογητικό γράμμα προς το κοινό.

Όπως και στις προηγούμενες προβληματικές κυκλοφορίες, η ομάδα ανάπτυξης του Gollum πιθανότατα θα συνεχίσει να κυκλοφορεί patches για να αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα και να διασώσει ό,τι μπορεί από το παιχνίδι και τη βάση των fans του.

Αλλά με βάση τα σχόλια, τις κριτικές και την κακή αρχική υποδοχή του τίτλου, η Daedalic ίσως να μην μπορέσει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του κόσμου σύντομα.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα