Η φθηνότερη EOS R ήρθε από την Canon και κοστίζει $479!

Η Canon παρουσίασε την πιο προσιτή φωτογραφική μηχανή της σειράς EOS R έως σήμερα. Η νέα EOS R100 διαθέτει αισθητήρα μεγέθους APS-C 24,2 megapixel μαζί με τον επεξεργαστή εικόνας DIGIC 8 και χρησιμοποιεί σύστημα Dual Pixel CMOS AF που χωρίζει τις σκηνές σε 143 ζώνες AF. Η λειτουργία Eye Detection AF είναι επίσης μια επιλογή όταν ολόκληρο το σώμα του θέματός σας βρίσκεται στο κάδρο.

Η τελευταία μηχανή της Canon μπορεί να πραγματοποιεί συνεχείς λήψεις με ταχύτητα έως και 6,5 λήψεις ανά δευτερόλεπτο, ενώ οι μακροχρόνιοι φωτογράφοι smartphone μπορεί να αξιοποιήσουν τις λειτουργίες Creative Assist και Creative Filters.

Το ηλεκτρονικό κλείστρο της φωτογραφικής μηχανής θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο όταν φωτογραφίζετε σε περιβάλλοντα με ευαισθησία στον ήχο, όπως κατά τη διάρκεια ενός ρεσιτάλ ή όταν ένα μωρό κοιμάται.

Η EOS R100 είναι συμβατή με την πλήρη σειρά φακών RF και RF-S, ενώ η Canon σημειώνει ότι οι φακοί EF και EF-S μπορούν να χρησιμοποιηθούν όταν χρησιμοποιείται ένας από τους τρεις διαθέσιμους προσαρμογείς Canon EF-EOS R mount.

Όσον αφορά το βίντεο, η EOS R100 μπορεί να καταγράψει βίντεο Full HD με έως και 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο (ή 120 FPS με χαμηλότερο ρυθμό bit) και ποιότητα 4K με έως και 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Η EOS R100 είναι επίσης η πιο συμπαγής και ελαφριά φωτογραφική μηχανή της σειράς EOS R. Το σώμα της έχει διαστάσεις περίπου 116,3 mm x 85,5 mm x 68,8 mm και ζυγίζει περίπου 356 γραμμάρια, με την μπαταρία και μια κάρτα μνήμης τοποθετημένες.

Η Canon δήλωσε ότι η EOS R100 σχεδιάστηκε για χρήστες που χρησιμοποιούν για πρώτη φορά mirrorless μηχανές ή για όσους τους άρεσαν να εργάζονται με μηχανές EOS Rebel ή EOS M. Πράγματι, οι προδιαγραφές και οι δυνατότητές της δεν πρόκειται να σας ξετρελάνουν αν έχετε μεγάλη εμπειρία με ειδικές φωτογραφικές μηχανές.

Αντιθέτως, σκεφτείτε το ως το επόμενο βήμα πέρα από τη φωτογράφηση με smartphone. Μια φωτογραφική μηχανή όπως η EOS R100 θα σας επιτρέψει να βρέξετε τα πόδια σας χωρίς να σας καταβάλει υπερβολικά.

Η νέα EOS R100 θα είναι διαθέσιμη τον Ιούλιο του 2023 στην τιμή των 479,99 δολαρίων μόνο για το σώμα.

Με πληροφορίες από το δελτίο τύπου της Canon.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα