Η Nvidia φτιάχνει AI Superchips και κάνει άλματα στο AI gaming όπως έδειξε στην Computex 2023

Η NVIDIA προέβη σε αρκετές ανακοινώσεις και παρουσιάσεις προϊόντων κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του CEO Jensen Huang στην Computex 2023.

Ενώ το AI ήταν ένα από τα κύρια σημεία εστίασης, η εταιρία παρουσίασε επίσης νέες τεχνολογίες και hardware, όμως όχι σχετικό με την gaming αγορά. Το όλο σκεπτικό των ανακοινώσεων είχε το motto, “The More You Buy, The More You Save”.

Το άρθρο τονίζει το ρόλο της AI στο να βοηθήσει την Nvidia να γίνει πιο ανταγωνιστική έναντι άλλων εταιριών που ασχολούνται με τον τομέα, όπως για παράδειγμα την Intel. Οι επενδύσεις της εταιρίας σε AI υλικό, αποδίδουν πλέον καρπούς, όπως αποδεικνύεται από τις ανακοινώσεις στην Computex 2023.

ACE (Avatar Cloud Engine)

Το λογισμικό της Nvidia είναι πλέον με σιγουριά πιο σημαντικό από το hardware της όσον αφορά τα έσοδα. Στο event παρουσιάστηκε πολύ software που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη, με αποκορύφωμα την το ACE (Avatar Cloud Engine). Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει στους προγραμματιστές παιχνιδιών να δημιουργήσουν διαδραστικά NPC (non-playable characters) που ανταποκρίνονται φυσικά στις αλληλεπιδράσεις των παικτών.

Σε συνεργασία με την Convai, μια εταιρεία που ειδικεύεται στη τεχνητή νοημοσύνη συνομιλίας για διαδικτυακά gaming περιβάλλοντα, οι προγραμματιστές μπορούν να δημιουργήσουν και να ενσωματώσουν διακριτικά μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης φωνής, συνομιλίας και κίνησης στα παιχνίδια τους.

  • NVIDIA NeMo: Αυτό το εργαλείο επιτρέπει τη δημιουργία, την προσαρμογή και την ανάπτυξη γλωσσικών μοντέλων με τη χρήση ιδιόκτητων δεδομένων (IP). Μπορεί να προσαρμόσει μεγάλα γλωσσικά μοντέλα με lore και backstories σχετικές με τους χαρακτήρες. Το NeMo περιλαμβάνει επίσης το NeMo Guardrails, το οποίο προστατεύει τον παίκτη από μη ασφαλείς συνομιλίες.
  • NVIDIA Riva: Το Riva έρχεται με το γνωστό όνομα της παλιάς σειράς καρτών γραφικών της Nvidia. Έχει σχεδιαστεί για αυτόματη αναγνώριση ομιλίας και λειτουργία μετατροπής κειμένου σε ομιλία, διευκολύνοντας τη συνομιλία με ομιλία σε πραγματικό χρόνο.
  • NVIDIA Omniverse Audio2Face: Το συγκεκριμένο επιτρέπει την άμεση δημιουργία εκφραστικών κινήσεων προσώπου για χαρακτήρες παιχνιδιών που συγχρονίζονται με οποιοδήποτε κομμάτι ομιλίας. Διαθέτει συνδέσμους Omniverse για την Unreal Engine 5, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να προσθέτουν απρόσκοπτα κινούμενα σχέδια προσώπου σε χαρακτήρες MetaHuman.

Nvidia Superchip: Ένας υπερυπολογιστής για περισσότερους

Η Nvidia παρουσίασε επίσης το Grace Hopper Superchip, το οποίο έχει εισέλθει σε πλήρη παραγωγή.

Αυτό το superchip ενσωματώνει πυρήνες GPU Arc και πυρήνες GPU GH200 και θα τροφοδοτεί διάφορες λύσεις. Η πιο αξιοσημείωτη είναι ο υπερυπολογιστής AI DGX GH200, μια μηχανή Exaflop εξοπλισμένη με 256 Grace Hopper Superchips και 144TB κοινής μνήμης. Ο DGX GH200 προσφέρει σημαντικά μεγαλύτερη μνήμη και εύρος ζώνης NVLINK σε σύγκριση με τον Nvidia DGX A100 που βασίζεται σε Ampere.

Φωτογραφία Wccftech.

Είναι προφανές ότι η παρουσία της Nvidia στην Computex 2023 είχε πολύ AI και αναφέρθηκε ελάχιστα σε νέες τεχνολογίες σχετικά με τους gamers. Και αυτό δικαιολογημένα, μιας και από τα πιο πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας, είδαμε ότι υπάρχουν εξαιρετικά μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης στον τομέα του AI, κάτι που κυνηγάει μαζί και η Intel, μεταξύ πολλών ακόμα εταιριών στο χώρο.

Πηγή: Nvidia.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα