Η ASUS πάει την ROG SWIFT OLED PG49WCD σε άλλο επίπεδο

Η Computex 2023 έφερε πολλά νέα προϊόντα και η ASUS δεν έχασε την ευκαιρία να μας δείξει το νέο της 49 ιντσών gaming monitor ονόματι ROG SWIFT OLED PG49WCD.

Η Asus ROG Swift OLED PG49WCD φέρει ένα άνετο panel 49″ βασισμένο στην τεχνολογία QD-OLED, που έρχεται με πολλά σύγχρονα μοντέλα, καθώς και με μέγιστη ανάλυση 5120 x 1440 pixels.

Αυτή η κυρτή οθόνη διαθέτει καμπυλότητα 1800R, ενισχύοντας την καθηλωτική εμπειρία θέασης. Η οθόνη υποστηρίζει πραγματικό χρώμα 10 bit και περιλαμβάνει το 99% της χρωματικής γκάμας DCI-P3 κινηματογραφικού επιπέδου, ικανοποιώντας τις αυστηρές απαιτήσεις της πιστοποίησης VESA DisplayHDR True Black 400, το οποίο είναι διαθέσιμο στις OLED τηλεοράσεις. Στην ουσία προσθέτει το true black που δείχνει ότι το monitor έχει πραγματικά βαθιά μαύρα, λόγω της τεχνολογίας της.

Η οθόνη ASUS ROG Swift OLED PG49WCD προσφέρει μια ποικιλία επιλογών εισόδου/εξόδου, όπως DisplayPort 1.4, HDMI 2.1 (48Gbps), USB 3.2 Gen 1 Type-A υψηλού εύρους ζώνης και άλλες υποδοχές που αφορούν ειδικά το μοντέλο PG49WCD. Επιπλέον, διαθέτει έναν USB hub λειτουργίας USB Type-C 90W, επιτρέποντας στους χρήστες να φορτίζουν τις συνδεδεμένες συσκευές ενώ αυτές είναι συνδεδεμένες στην οθόνη.

Οι OLED έχουν την τάση να ζεσταίνονται. Έχουμε ήδη δει μεγάλες σε διαγώνιο οθόνες τέτοιας τεχνολογίας με ενσωματωμένα fans (Philips Evnia) για τη μείωση της θερμοκρασίας κατά τη χρήση. Ωστόσο, η ASUS, προκειμένου να εγγυηθεί μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του monitor, ενσωματώνει μια σχετικά ισχυρή λύση ψύξης σε αυτή την οθόνη.

Στις οθόνες OLED, δύο εξαρτήματα είναι κυρίως υπεύθυνα για την παραγωγή θερμότητας. Το πρώτο εξάρτημα είναι η βασική πλακέτα, η οποία επεξεργάζεται όλα τα σήματα της οθόνης. Η ASUS έχει τοποθετήσει μια custom ψύκτρα για την αποτελεσματική ψύξη αυτού του σημείου, οριοθετώντας τις θερμοκρασίες.

Πηγή: ASUS.

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα