Hardware χωρίς συνηθισμένους power connectors παρουσίασε η ASUS

Στην έκθεση Computex 2023, η ASUS παρουσίασε την τελευταία της καινοτομία, δείχνοντας μια κάρτα γραφικών χωρίς power connectors!

Μεταξύ των GPU που παρουσιάστηκαν, ρίξαμε μια κρυφή ματιά σε μια επερχόμενη κάρτα γραφικών τύπου concept από την οικογένεια GeForce RTX 40. Η GeForce RTX 4070, δεν διαφέρει πολύ από τις υπάρχουσες υλοποιήσεις DUAL της ASUS.

Με σχεδίαση 2.5 PCI slots, η GPU είναι εξοπλισμένη με ένα τριπλό σύστημα ανεμιστήρων για τη βέλτιστη απαγωγή θερμότητας. Σε αντίθεση με τις δημοφιλείς σειρές GPU της ASUS, όπως η ROG STRIX, η TUF Gaming ή η Dual, αυτή η concept κάρτα ξεχωρίζει από μόνη της.

Ειδικότερα, η πίσω πλευρά της κάρτας διαθέτει ένα εκτεταμένο backplate που ξεπερνά την πλακέτα του PCB, και περιλαμβάνει ένα άνοιγμα για τη διευκόλυνση της ροής του αέρα.

Όσον αφορά την παροχή ενέργειας, η GPU φέρει μια εξειδικευμένη υποδοχή που διατίθεται σε επιλεγμένες μητρικές, ικανή να παρέχει ισχύ έως και 600W. Η ASUS φαίνεται να πουσάρει αυτό το standard ως έναν εναλλακτικό τρόπο τροφοδοσίας για κάποια μοντέλα.

Παράλληλα με την κάρτα γραφικών, η ASUS παρουσίασε τη Z790 TUF Gaming για να δείξει αυτήν την προσέγγιση χωρίς συνδέσεις ρεύματος. Αυτή η μητρική, δεν φέρει υποδοχές τροφοδοσίας στην πρόσοψη και όλες βρίσκονται στην πλάτη της.

Ενσωματώνει επίσης τρεις υποδοχές 8-Pin και μία μόνο υποδοχή 12VHPWR, η οποία τροφοδοτεί απευθείας την κάρτα γραφικών μέσω μιας ειδικής υποδοχής που αναφέραμε νωρίτερα.

Ο συγκεκριμένος σύνδεσμος στη μητρική κάρτα αναγράφεται ως “GC_HPWR”, αλλά περιμένουμε την ASUS να μας δώσει μια πιο επίσημη ονομασία στο μέλλον.

Η ASUS σχεδιάζει την κυκλοφορία τόσο της concept κάρτας γραφικών όσο και της μητρικής Z790 TUF Gaming στην αγορά αργότερα μέσα στο έτος. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες προσφορές μητρικών πλακετών χωρίς συνδετήρες που περιορίζονταν στην Κίνα, τα προϊόντα αυτά αναμένεται να είναι διαθέσιμα σε όλο τον κόσμο, απευθυνόμενα στους λάτρεις της τεχνολογίας σε όλο τον κόσμο.

Μια αντίστοιχη πρόταση έδειξε και η MSI, με το MSI Project Zero, όπως θα δούμε στο επίσημο site της.

Πηγή: Wccftech.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα