Το macOS μπορεί πλέον να τρέξει παιχνίδια! (πιο εύκολα)

Σε παιχνιδομηχανή θέλει να μετατρέψει το macOS η Apple, αφού στην πρόσφατη εκδήλωσή της, μας έδειξε πέρα από το ιδιόρρυθμο Vision Pro headset και μια νέα πλατφόρμα.

Η Apple έκανε σημαντικές ανακοινώσεις για τους game developers κατά τη διάρκεια του ετήσιου Apple Worldwide Developers Conference 2023 (WWDC) αυτή την εβδομάδα.

Μία από τις συναρπαστικές ενημερώσεις είναι η εισαγωγή ενός εργαλείου μεταφοράς παιχνιδιών (Game Porting Toolkit – GPT), το οποίο απλοποιεί και επιταχύνει τη διαδικασία porting παιχνιδιών από Windows σε Mac. Αυτό το εργαλείο χρησιμοποιεί ένα περιβάλλον παρόμοιο με το Proton, το οποίο μπορεί να μεταφράσει και να εκτελέσει τα πιο πρόσφατα παιχνίδια των Windows με DirectX 12 στο macOS.

Το νέο εργαλείο Game Porting Toolkit είναι παρόμοιο με το έργο που έχει κάνει η Valve με το Proton και το Steam Deck.

Το εργαλείο λειτουργεί με βάση τον πηγαίο κώδικα του CrossOver, μιας λύσης βασισμένης στο Wine για την εκτέλεση παιχνιδιών των Windows στο macOS. Το εργαλείο της Apple θα μεταφράζει αυτόματα τα παιχνίδια των Windows για να τρέχουν στο macOS, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να εκτελέσουν μια έκδοση ενός game που έχει αρχικά γραφτεί για Windows σε ένα Mac, και να δουν πόσο καλά λειτουργεί πριν το προχωρήσουν με το porting.

Ο χώρος των παιχνιδιών στο Mac έχει γίνει αντικείμενο αστείων μέσα στην κοινότητα των PC gamers, παρά τις εξαιρέσεις όπως τα ports των παιχνιδιών Resident Evil Village και No Man’s Sky που έχουν μεταφερθεί επίσημα στο macOS.

«Το νέο εργαλείο μεταφοράς παιχνιδιών παρέχει ένα περιβάλλον προσομοίωσης για να εκτελέσετε το υπάρχον παιχνίδι σας από τα Windows, χωρίς να το τροποποιήσετε, και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κατανοήσετε γρήγορα τη χρήση χαρακτηριστικών γραφικών και την απόδοση του παιχνιδιού σας όταν τρέχει σε ένα Mac», εξηγεί η Aiswariya Sreenivassan, project manager για GPUs και τα γραφικά στην Apple, σε μια συνεδρία της WWDC νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση που έγινε στις 5 Ιουνίου στον player παρακάτω.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα