AGON PRO AG276QZD: OLED competitive gaming monitor με 240Hz!

Η AGON by AOC παρουσιάζει την AGON PRO AG276QZD, μια νέα οθόνη 27 ιντσών για competitive gaming με τεχνολογία OLED και ρυθμό ανανέωσης 240Hz.

Η AGON της AOC – μία από τις κορυφαίες μάρκες στις gaming οθόνες και ΙΤ αξεσουάρ στον κόσμο – παρουσιάζει την AG276QZD – την τελευταία προσθήκη στη σειρά AGON PRO. Η νέα, state-of-the-art, 27 ιντσών (67,3 εκ.) gaming οθόνη είναι εξοπλισμένη με OLED panel, που αποδίδει εξαιρετική ανάλυση QHD (2560×1440), με εκρηκτικό ρυθμό ανανέωσης 240 Hz και ταχύτατο χρόνο απόκρισης 0.03 ms GtG.

Επιπλέον, η AG276QZD προσφέρει εξαιρετική αναλογία αντίθεσης εικόνας χάρη στη φωτεινότητα-ανά-pixel της τεχνολογίας OLED, τέλεια επίπεδα μαύρου και ευρεία χρωματική παλέτα (10-bit βάθος χρώματος και κάλυψη 98.5 DCI-P3), καθιστώντας την εξαιρετική επιλογή για gamers που απαιτούν και οπτική τελειότητα και εκπληκτικές επιδόσεις.

Οι δε εντυπωσιακές, ασύμμετρες πινελιές στη σχεδίασης της, με φινίρισμα δύο αποχρώσεων μαύρο/γκρι του διαστήματος, κάνουν την AG276QZD κάτι παραπάνω από απλά ελκυστική, ενώ έχει ήδη κερδίσει το βραβείο σχεδίασης Red Dot Design Award (2022).

State-of-the-art τεχνολογία OLED με HDR10

Η AGON PRO AG276QZD χρησιμοποιεί ένα προηγμένο OLED Panel, προσφέροντας έτσι στον χρήστη αξεπέραστη αναλογία αντίθεσης σε σύγκριση με τις καθημερινές οθόνες LCD (uniform backlights), και αληθινά, ζωντανά χρώματα με τέλεια μαύρα και ευρείες γωνίες θέασης.

Ο συγκριτικά ταχύτερος χρόνος απόκρισης της οθόνης (0.03 ms GtG) και το χαμηλό input lag καθώς και η υποστήριξη Adaptive-Sync και η συμβατότητα G-Sync συνδυάζονται ιδανικά και προσφέρουν πιο ομαλό ρυθμό παιχνιδιού και κάνουν κάθε δευτερόλεπτο να μετράει στις δύσκολες, ανταγωνιστικές στιγμές του gaming.

Με υποστήριξη HDR10, η οθόνη AG276QZD αποδίδει εξαιρετικά γραφικά και εκπληκτική ακρίβεια χρωμάτων, με αποτέλεσμα ο χρήστης να εμβυθίζεται στο περιβάλλον του παιχνιδιού, είτε πρόκειται για παιχνίδια με πολλαπλούς παίκτες και γρήγορη, ανταγωνιστική δράση, είτε για παιχνίδια MOBA ή δράσης ή παιχνίδια με σενάριο και τέλεια οπτικά για μονούς παίκτες.

Η ευρεία χρωματική παλέτα διασφαλίζει ζωντανά και πραγματικά χρώματα, φέρνοντας κάθε κάδρο ζωντανά στην οθόνη, που καθιστούν την οθόνη ιδανική και για την κατανάλωση αλλά και για τη δημιουργία περιεχομένου.

Νέα, κομψή σχεδίαση και ρυθμιζόμενο φωτισμό RGB

Αυτή είναι η 6η γενιά οθονών της AGON, και η νέα AG276QZD διαθέτει κομψό φινίρισμα σε μαύρο χρώμα από ανοδιωμένο μέταλλο στην μπροστινή πλευρά, ενώ συνδυάζεται με μια βάση σε space grey χρώμα.

Η ιδανική για esports σχεδίαση της ενισχύεται από βολικά χαρακτηριστικά όπως ο μηχανισμός quick-release για εύκολη διαμόρφωση και φιλική προς το χρήστη χειρολαβή, ιδανική για να μεταφέρετε την AG276QZD σε πάρτι LAN και τουρνουά – η δε κλειδαριά Κensington σας βοηθά να ασφαλίζεται την οθόνη σας σε δημόσιους χώρους.

Το μικρό αποτύπωμα της βάσης σας αφήνει περισσότερο χώρος στο γραφείο σας για το ποντίκι και το πληκτρολόγιο, τα οποία μπορούν να συνδεθούν μέσω του ενσωματωμένου hub με δύο θύρες USB 3.2. Ένα κλιπ διαχείρισης του καλωδίου σας επιτρέπει να τακτοποιήσετε τα πάντα ιδανικά, μειώνοντας έτσι τη συσσώρευση αντικειμένων επάνω στο γραφείο σας.

Τα εργονομικά χαρακτηριστικά της βάσης όπως η ρύθμιση ύψους κατά 130 χιλ., η ρύθμιση κλίσης και η περιστροφή σε portrait συμβάλουν τα μέγιστα στη φυσική στάση και άνεση του χρήστη.

Περαιτέρω, για τους gamers που επιθυμούν η οθόνη τους να ταιριάζει χρωματικά με τα άλλα περιφερειακά τους, η AG276QZD διαθέτει ρυθμίσεις φωτισμού RGB Light FX, που επιτρέπουν στους χρήστε να δημιουργήσουν την τέλεια ατμόσφαιρα για την ώρα του παιχνιδιού.

Οι ρυθμίσεις Light FX μπορούν εύκολα να συγχρονιστούν με επιλεγμένα περιφερειακά AOC GAMING και AGON (πληκτρολόγια gaming, ποντίκια gaming, βάσεις για ποντίκι και ακουστικά) απλά χρησιμοποιώντας το φιλικό προς τον χρήστη G-Menu της AOC.

Η AGON PRO AG276QZD θα είναι διαθέσιμη από τον Ιούνιο του 2023 με προτεινόμενη τιμή λιανικής των 999€.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα