Το YouTube γίνεται πιο “επιθετικό” στους χρήστες ad blockers

Το YouTube υιοθετεί μια πιο επιθετική στάση απέναντι στους ad blockers, μια κίνηση που ξεκίνησε από τον Μάιο σε περιορισμένες περιοχές.

Η εταιρία μπλοκάρει πλέον τα βίντεο για τους χρήστες με εγκατεστημένους ad blockers και τους ζητάει είτε να επιτρέψουν τις διαφημίσεις είτε να εγγραφούν στο YouTube Premium. Σε αυτό το σημείο μάλιστα, τους δίνει περιθώριο 3 προσπαθειών, πριν ο player “απενεργοποιηθεί”.

Η πλατφόρμα ξεκίνησε την “παγκόσμια κίνηση” για να “ενθαρρύνει τους χρήστες να επιτρέψουν τις διαφημίσεις ή να δοκιμάσουν το YouTube Premium“, αναφέρει ο διευθυντής επικοινωνίας του YouTube Christopher Lawton, σε δήλωση που παραχώρησε σε γνωστό media.

Αυτού του είδους η “καταστολή” είναι παγκόσμια και επηρεάζει τους χρήστες σε όλες τις συσκευές.

Το YouTube αναφέρει ότι οι ad blockers παραβιάζουν τους όρους παροχής υπηρεσιών του και ότι οι διαφημίσεις είναι απαραίτητες για την υποστήριξη της πλατφόρμας και των δημιουργών της. Ωστόσο, πολλοί χρήστες δηλώνουν σίγουρα απογοητευμένοι, και ορισμένοι έχουν επισημάνει ότι εξακολουθούν να να χρησιμοποιούν ad blockers στο YouTube.

Βέβαια υπάρχουν και πολλοί που όχι μόνο έχουν απενεργοποιήσει τους ad blockers στις συσκευές τους, αλλά τους έχουν απεγκαταστήσει εντελώς από τους browsers τους, με το YouTube να επισημαίνει ότι η “επιχείρηση θεωρείται επιτυχημένη”.

Το YouTube έχει προβεί σε αρκετές αλλαγές στις πολιτικές του για τις διαφημίσεις φέτος, συμπεριλαμβανομένων των διαφημίσεων 30 δευτερολέπτων που δεν μπορούν να παραλειφθούν καθώς και μεγαλύτερων διαφημιστικών διαλειμμάτων στη μέση των βίντεο.

Η εταιρία πιθανότατα ελπίζει ότι αυτές οι αλλαγές θα οδηγήσουν περισσότερους χρήστες να εγγραφούν στο YouTube Premium, αλλά οι πρόσφατες αυξήσεις των τιμών και η διακοπή του φθηνότερου πακέτου Premium Lite μπορεί να κάνουν την επιλογή εξαιρετικά απίθανη ή έστω λιγότερο ελκυστική.

Πηγή: TechCrunch.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα