Η Genvid διαψεύδει τη χρήση AI στη δημιουργία του Silent Hill: Ascension

Έχοντας περάσει περίπου ένας μήνας από την κυκλοφορία του νεότερου Silent Hill, με τίτλο Ascension, η Genvid απαντά στους ισχυρισμούς περί τεχνητής νοημοσύνης.

Πιο ειδικά, διαψεύδει ότι χρησιμοποίησε AI στη διαμόρφωση των διαλόγων του παιχνιδιού, το οποίο κυκλοφορεί για Android και iOS.

Ένα παράδειγμα για τους εν λόγω ισχυρισμούς, παρουσιάζει ο πρώην συντάκτης του Giant Bomb, Jess ‘Voidburger’ O’Brien. Συγκεκριμένα, μοιράστηκε ένα βίντεο, που δείχνει έναν  NPC να πηγαίνει για μούρα στο δάσος όταν του συμβαίνει κάτι ασυνήθιστο χωρίς να μπαίνει σε πολλές λεπτομέρειες.

Ακούγοντας αυτά, ο διευθύνων σύμβουλος της Genvid, Jacob Navok απάντησε μέσω tweet, υποστηρίζοντας πως:

“Κάθε λέξη στο Ascension γράφτηκε από πραγματικούς ανθρώπους, με πολυετή εμπειρία στη συγγραφή, συμπεριλαμβανομένων διάσημων τίτλων από την Telltale, την Pixar, το God of War – Ragnarok, το Resident Evil Village και πολλά άλλα. Στο σύνολο των 100.000+ λέξεων μας, καμία δεν είναι γραμμένη από LLMs ή AI  και όλες προέρχονται από τις αφοσιωμένες προσπάθειες μιας πραγματικά ταλαντούχας ομάδας”.

Έπειτα ακολούθησε από τον ίδιο ένα πιο μεγάλο tweet, σχετικά με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην ανάπτυξη παιχνιδιών.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία του έχει πραγματοποιήσει ορισμένες δοκιμές για να δει αν η τεχνολογία θα μπορούσε να βελτιώσει την παραγωγή animation ή cinematics, αλλά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα αποτελέσματα δεν ήταν όπως περίμεναν και οδήγησαν σε πολλές επαναλαμβανόμενες κινήσεις.

Το στούντιο πειραματίστηκε επίσης με προγραμματιστικά σκηνοθετημένες σκηνές, περίπου σαν τη χρήση του AI Director στο Left 4 Dead, αλλά αυτό είχε αρκετές παρενέργειες και έχανε σημαντικά σε ποιότητα.

Κλείνοντας τόνισε ότι οι περισσότερες από αυτές τις δοκιμές ολοκληρώθηκαν πριν δύο χρόνια περίπου, στο τέλος του 2021 και δεν χρησιμοποιήθηκαν σε άλλα έργα.

Επίσης εξέφρασε τις σκέψεις του σχετικά με τη χρήση ΑΙ για δημιουργικούς σκοπούς, δηλώνοντας προβληματισμένος, τονίζοντας ότι αυτή η τεχνολογία “απέχει πολύ από το να είναι ικανή για δημιουργική εργασία”.

Παρά τις αμφιβολίες, η Genvid επιμένει στους πειραματισμούς της με την τεχνητή νοημοσύνη, ιδίως στον τομέα του εντοπισμού προσβλητικών ονομάτων χρήστη κατά την εγγραφή λογαριασμού. Ενώ σημειώνεται ότι “λειτουργεί σε κάποιο βαθμό”, το σύστημα αναγνωρίζεται ότι δεν είναι ακόμη άψογο.

Υπενθυμίζουμε ότι το Silent Hill – Ascension λειτουργεί ως ένα αφηγηματικό παιχνίδι περιπέτειας, το οποίο μεταδίδεται ζωντανά, και η ψηφοφορία του κοινού καθορίζει την έκβαση της ιστορίας. 

Πηγή.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα