Mod φέρνει το FSR 3 frame generation σε πολλά DLSS 3 games!

Το FSR 3 έγινε και επίσημα open source πριν από λίγες ημέρες, όμως οι modders βρίσκουν τρόπους να ‘παντρέψουν’ στοιχεία από το DLSS, φέρνοντας μερικά εξαιρετικά αποτελέσματα.

Η λύση των τεχνικών upscaling αποτελεί το βασικό συστατικό των μοντέρνων καρτών γραφικών, και χρησιμοποιείται προς αύξηση των επιδόσεων σε πολλούς τίτλους.

Παρόλο που το FSR 3 αφορά κυρίως τους κατόχους AMD καρτών γραφικών, λειτουργεί σε όλες τις σύγχρονες GPU της αγοράς, ενώ με την τρίτη έκδοση να βρίσκεται σε open source στάδιο, δίνεται η ευκαιρία σε επίδοξους προγραμματιστές και modders να φτιάξουν πακέτα που ενεργοποιούν το χαρακτηριστικό σε πολλά παιχνίδια, με ανεπίσημο τρόπο.

Όπως μας έδειξε ο Nukem9, ο χρήστης έφτιαξε ένα library που αντικαθιστά το DLSS 3 σε κάποιο από τα υποστηριζόμενα παιχνίδια με το frame generation FSR 3 της AMD, με εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα.

Ο επίδοξος Modder χρησιμοποίησε τον κώδικα που έδωσε προς όλους η AMD για να δημιουργήσει αυτή τη δωρεάν βιβλιοθήκη. Όμως, πέρα από το ότι αυτό λειτουργεί μόνο σε παιχνίδια που υποστηρίζουν το DLSS 3, το mod τρέχει μόνο σε κάρτες γραφικών NVIDIA GeForce RTX 20, RTX 30 και RTX 40 Series. Το DLSS 3 εξακολουθεί να αποτελεί αποκλειστικό χαρακτηριστικό των RTX 40 Series.

Το dlssg-to-fsr3 είναι διαθέσιμο μέσω του GitHub και ο Nukem9 αναφέρει ότι μπορεί να μην είναι 100% σταθερό, όπως ο επίσημος τρόπος.

Πηγή.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα