Η CES 2024 ξεκινά σύντομα και αυτά είναι όσα περιμένουμε από τις AMD και Nvidia

Η CES είναι μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τεχνολογίας στον κόσμο και οι κολοσσοί από το χώρο του computing μας δείχνουν συχνά πυκνά τις δικές τους προτάσεις εκεί, προτού κυκλοφορήσουν στην αγορά.

Nvidia RTX 40 Super GPUs

Από τις μέχρι τώρα φήμες, γνωρίζουμε ότι η Nvidia θα παρευρεθεί στο event, αλλά αυτή τη φορά δε θα μας δείξει προϊόντα και τεχνολογίες γύρω από το AI (μόνο), αλλά θα παρουσιάσει και ανανεωμένες RTX 40 GPUs για τους gamers και τους enthusiasts.

Η οικογένεια των Super GPUs θα περιλαμβάνει τουλάχιστον την RTX 4070 Super, η οποία έχει σχεδόν επιβεβαιωθεί με τις μέχρι στιγμής φήμες.

Εταιρίες όπως η MSI, Zotac, Gigabyte και πολλές ακόμα ετοιμάζουν υλοποιήσεις με ελαφρώς αυξημένα specs από τις κλασικές RTX 4070, με 7168 CUDA cores, έναντι 5888 του αρχικού μοντέλου, κάτι που θα αυξήσει το θερμικό όριο στα 220W από τα 200W της υπάρχουσας RTX 4070.

AMD: Με έμφαση στο ΑΙ

Η AMD θα εμφανιστεί έχοντας στα σκαριά κάτι σχετικά με το AI, ενώ ενδεχομένως να δούμε και μια νέα κάρτα γραφικών για την midrange αγορά. Το όνομα της Radeon RX 7600 XT είναι αυτό που περιστρέφονται αυτή τη στιγμή οι φήμες. Όλα δείχνουν σε μια ισχυρότερη GPU η οποία θα αντιταχθεί στην RTX 4060 Ti των 16GB της Nvidia, έχοντας και αυτή 16GB μνήμης.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα