Chat with RTX: Η Nvidia έφτιαξε έναν AI assistant για το PC!

Η ‘πράσινη εταιρία’ μας δείχνει έναν νέο τρόπο με τον οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον υπολογιστή, τρέχοντας ένα μοντέλο σαν το ChatGPT, τοπικά στο PC μας.

Η εφαρμογή διατίθεται για κατόχους GeForce RTX 30 και GeForce RTX 40 GPUs και αξιοποιεί τους tensor cores για την όλη διαδικασία.

Τι μπορεί να κάνει;

Να ψάξει τα τοπικά αρχεία του υπολογιστή και να βρει πληροφορίες από αυτά, κάτι χρήσιμο για όσους έχουν δεκάδες αρχεία και θέλουν αποτελέσματα γρήγορα χωρίς να χάνουν χρόνο σε άσκοπα ‘άνοιξε-κλείσε’.

Μπορεί επίσης να χαζέψει βίντεο στο YouTube και να μας δώσει το ‘gist‘, δηλαδή την ουσία σε λίγες γραμμές. Έτσι θα έχουμε την πληροφορία που χρειαζόμαστε χωρίς να χρειαστεί να δούμε ολόκληρο το βίντεο, ή να πάρουμε μια ιδέα για το τι αναφέρεται σε αυτό προτού το παρακολουθήσουμε. Αυτό για τους λάτρεις των spoilers φυσικά.

Για όσους αγαπούν την ιδιωτικότητά τους, να αναφέρουμε ότι το demo που διαθέτει η Nvidia τρέχει τοπικά και δεν απαιτεί σύνδεση στο δαιδίκτυο και έτσι η Nvidia δεν μπορεί να ‘δει’ τα δεδομένα σας και τις αναζητήσεις σας.

Το demo στο παρακάτω βίντεο δείχνει μερικά από τα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε με το εργαλείο.

Πηγή.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα