Σε λίγο θα μπορούμε να απεγκαταστήσουμε τον Microsoft Edge από τα PC μας!

Από τις 6 Μαρτίου 2024, οι κάτοικοι της Ευρώπης μπορούν επιτέλους να εγκαταλείψουν τον Microsoft Edge και να επιλέξουν την ελευθερία του δικού τους προγράμματος περιήγησης.

Αυτό σημαίνει ότι η απεγκατάσταση του Edge, μαζί με άλλες προεγκατεστημένες εφαρμογές όπως το Bing Search, οι Φωτογραφίες, η Cortana και η Κάμερα, γίνεται τόσο εύκολη όσο το πάτημα ενός κουμπιού.

Τι γίνεται όμως με τον υπόλοιπο κόσμο; Δυστυχώς, η τρέχουσα αλλαγή περιορίζεται στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ). Κοινώς, την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για παράδειγμα, δεν μπορείτε απλά αλλάζοντας την περιοχή να κάνετε απεγκατάσταση των παραπάνω εφαρμογών, όμως η Microsoft μπορεί να επεκτείνει αυτή την επιλογή σε παγκόσμιο επίπεδο στο μέλλον.

Είναι όμως ο Edge τόσο κακός στ’ αλήθεια; Παρά την κακή αρχή που έκανε έχοντας τη δική του μηχανή rendering, ο Edge έχει εξελιχθεί σε ένα αξιοπρεπές πρόγραμμα περιήγησης. Διαθέτει μερίδιο αγοράς 5% (13% σε desktop συστήματα), δεύτερο μόνο μετά το Chrome, και χαρακτηριστικά όπως ο βοηθός αναζήτησης Copilot με τεχνητή νοημοσύνη και η υποστήριξη επεκτάσεων για κινητά είναι δελεαστικά.

Πηγή.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα