H Xiaomi ‘μπαίνει μέσα’ με κάθε SU7, το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση ότι η Xiaomi ανακοίνωσε το δικό της αυτοκίνητο, και οι τελευταίες πληροφορίες σχετικά με το ηλεκτρικό μοντέλο δεν είναι και τόσο καλές.

Με στόχο να γίνει το αντίπαλο δέος όλων των ‘μεγάλων παικτών’ της αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, το SU7 αποτελεί την πρώτη κίνηση της κινέζικης εταιρίας στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Αυτο SU7 αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2021 και ενσωματώνει δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 663 ίππων με 838 Nm ροπής, ενώ κάνει το 0-100 σε μόλις 5.28 δευτερόλεπτα. Στο εσωτερικό το αυτοκίνητο περιλαμβάνει όλα τα καλούδια που περιμένει κανείς από ένα σύγχρονο αυτοκίνητο και με τη τεχνογνωσία της Xiaomi στον χώρο.

Μια κεντρική οθόνη 16.1 ιντσών αναλαμβάνει την ψυχαγωγία των επιβατών, ενώ μια ξεχωριστή οθόνη 7.1 ιντσών βρίσκεται στον πίνακα οργάνων για τον οδηγό. Το σύστημα τρέχει χάρη σε δύο Nvidia Orin-X chips με ‘ιπποδύναμη’ 508 TOPS για χαρακτηριστικά driver-assistance, ενώ σε ρόλο κεντρικού επεξεργαστή έχει μπει ένα Qualcomm Snapdragon 8295 chip.

Η αυτονομία και η τιμή του;

Σύμφωνα με την Xiaomi, με μια φόρτιση, οι χρήστες του οχήματος θα μπορούν να κάνουν μέχρι και 700 χιλιόμετρα με μια φόρτιση ενώ οι προπαραγγελίες λέγεται ότι έχουν ξεπεράσει τις 100.000 για την αγορά της Κίνας όπου και πωλείται αρχικά.

Σχετικά με την τιμή των 28.000€ περίπου που πωλείται (μετά τη μετατροπή από τα κινέζικα yen), η Xiaomi ‘χάνει’ περίπου 9.000€ ανά αυτοκίνητο σύμφωνα με φήμες, κάτι που σημαίνει ότι πραγματοποιεί ένα δυνατό undercut στις μεγάλες κατασκευάστριες ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Σε τι εκδόσεις κυκλοφορεί το SU7;

Δανείζοντας στοιχεία από τα κινητά τηλέφωνα, το αυτοκίνητο έρχεται σε τρεις εκδόσεις με αρκετά γνώριμες ονομασίες, αν είστε λάτρεις των smartphones. Πιο ειδικά, έχουμε πέρα από την απλή έκδοση του SU7, το SU7 Pro και το SU7 Max που εκτός των άλλων, έρχονται και με μεγαλύτερη αυτονομία στα 800 και τσα 830 χιλιόμετρα αντίστοιχα.

Τέλος, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι ο συντελεστής οπισθέλκουσας του SU7 (drag coefficient) είναι ο χαμηλότερος στον κόσμο στο 0,195.

Πηγή.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα