Ο Game Boy emulator ‘ήρθε και έφυγε’ από το Apple App Store

Λίγες ώρες μόνο έμεινε διαθέσιμος ο πρώτος emulator στο App Store της Apple μετά τις πρόσφατες αλλαγές που επιτρέπουν τέτοιου είδους λογισμικό στην πλατφόρμα.

Ο iGBA έγινε ο πρώτος emulator για το Game Boy Advance στο App Store αλλά αυτό κράτησε μόλις για μερικά 24ωρα. Ο λόγος; Ο emulator του Mattia La Spina φαίνεται ότι παραβίασε τα πνευματικά δικαιώματα των αρχικών δημιουργών του emulator που ήταν ο open-source GBA4iOS από τον χρήστη Riley Testut.

Όπως φαίνεται, οι ελλιπείς πληροφορίες, το επιπλέον tracking και οι διαφημίσεις δείχνουν προς μια κακή έκδοση του emulator που κανείς δε θέλει στη συσκευή του, ειδικά όταν τα smartphones μπορεί να περιλαμβάνουν πολύ προσωπικά δεδομένα όπως κάρτες πληρωμών και κωδικούς πρόσβασης.

Γι’ αυτούς που θέλουν οπωσδήποτε να δοκιμάσουν κάποιον emulator στο iPhone τους, υπάρχουν και άλλες επιλογές όπως ο Delta Game Emulator.

Η αρχή έγινε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το πρόστιμο ύψους 1,8 δις ευρώ (1,95 δις δολάρια) που επέβαλε στην Apple για αντι-ανταγωνιστική πολιτική προς άλλες υπηρεσίες music streaming. Σε απάντηση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό της, η Apple επιτέθηκε σφοδρά στην απόφαση της Επιτροπής, καθώς και στη συμπεριφορά του Spotify που ουσιαστικά κατήγγειλε την Apple.

Πηγή.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα