Η Nvidia RTX 5090 ποζάρει με το τεράστιο cooler της ‘ακυρωμένης’ RTX 4090 Ti

Η νεότερη υλοποίηση που ακούει στο όνομα Nvidia RTX 5090 θα αποτελέσει μια μοναδική κατασκευή με ένα τεράστιο cooler καθώς και κάμποσα PCB ‘κολλημένα’ μεταξύ τους.

Η Nvidia φαίνεται πως ‘δοκιμάζει’ διάφορα με την επερχόμενη high end υλοποίηση της RTX 5090 που ετοιμάζει – και το cooler της αναμένεται πολύ μεγάλο.

H κάρτα γραφικών της ‘πράσινης’ ενδέχεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2025. Παρά το γεγονός ότι οι επιδόσεις της καλύπτονται ακόμα από ένα πέπλο μυστηρίου, η φημολογούμενη κάρτα διέρρευσε στο διαδίκτυο σε φωτογραφίες από ασιατικό μέσο που μας δείχνει το cooler της και το πως θα λειτουργεί.

Το cooler που βλέπουμε ανήκε στην RTX 4090 Ti, την high end κάρτα που πιθανόν ακύρωσε η Nvidia αφού δεν υπήρχε αρκετή πίεση από τον ανταγωνισμό και την AMD Radeon RX 7900 XTX.

Στις φωτός η κάρτα γραφικών με το ευμέγεθες σύστημα ψύξης αποτελείται από το βασικό PCB που φέρει τον πυρήνα και τις μνήμες, το I/O board με όλες τις συνδέσεις εικόνας, το PCIe slot που ζει σε άλλο PCB καθώς και μια μικρή πλακέτα που ενσωματώνει τις συνδέσεις ρεύματος της GPU.

Ουσιαστικά το βασικό PCB που θα ενσωματώνει τον πυρήνα και τις μνήμες θα βρίσκεται ίσως για πρώτη φορά παράλληλα με τη μητρική και όχι στραμμένο κατά 90 μοίρες όπως συνηθίζεται.

Τα περιφερειακά parts όπως το I/O, το PCIe slot και οι συνδέσεις τροφοδοσίας θα βρίσκονται θα συνδέονται είτε με καλωδιοταινίες, είτε με πιο βαριές κολλήσεις όπως περιμένουμε να συμβεί με το PCIe slot και το power connector (το οποίο πιθανόν να είναι το 12V-2×6).

Πηγή.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα