Nvidia RTX 5090: Στοχεύει σε υψηλότερο base clock στα 2.9GHz

Μιας και πλησιάζουμε ολοένα και πιο κοντά στην κυκλοφορία των νέων καρτών γραφικών της Nvidia, έχουμε πλέον πληροφορίες για το base clock της Nvidia RTX 5090.

Σύμφωνα με το φόρουμ Chiphell, κλασική πηγή για τέτοιου είδους νέα εδώ και χρόνια, μέλος της κοινότητας ισχυρίζεται ότι η βασική συχνότητα της GPU θα είναι πάνω από 600 MHz υψηλότερη από την αντίστοιχη της RTX 4090.

Με βάση αυτά και εάν η φήμη είναι αληθής, τότε η αρχιτεκτονική Blackwell και η RTX 5090 φέρει πολλές αξιοσημείωτες διαφορές και η NVIDIA έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τις συχνότητες λειτουργίας στις gaming GPU της. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι το boost clock δε θα είναι πολύ μεγαλύτερο κάτι που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι GPU ίσως είναι είναι αρκετά optimized από το μηδέν.

Το πλήρες τσιπ GB202 που θα δούμε ενδεχομένως στην RTX 5090 (θυμηθείτε ότι η RTX 4090 δεν έχει το πλήρες τσιπ της δικής της γενιάς), θα διαθέτει 192 Streaming Multiprocessors, που θα οδηγήσει σε 24.000 πυρήνες εάν η NVIDIA διατηρήσει τον ίδιο αριθμό πυρήνων FP32 όπως στις προηγούμενες gaming GPU Blackwell.

Πηγή.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα