Η επίσημη απάντηση της Intel στο πρόβλημα των Core 14th Gen

Η εταιρία βγήκε στο προσκήνιο και ανέφερε τον βασικό λόγο για τον οποίο κρασάρουν οι επεξεργαστές της και ετοιμάζει microcode update μέσω BIOS και Windows.

Κάτι που ξεκίνησε σαν μικρά προβλήματα σε μερικούς χρήστες μετατράπηκε σε δεκάδες προβλήματα για χιλιάδες κατόχους νέων συστημάτων βασισμένων στους 13ης και 14ης γενιάς Intel Core.

Πιο συγκεκριμένα, η απάντηση της εταιρίας στο επίσημο forum αναφέρει πως οι υψηλές τάσεις λειτουργίας ευθύνονται για τα κρασαρίσματα αρκετών 13ης και 14ης γενιάς επεξεργαστών Intel Core. Η επίλυση του προβλήματος σύμφωνα με την ανάλυση της Intel, δείχνει πως θα πρέπει να διορθωθεί μέσω microcode update. Αυτό σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει ότι περιμένουμε updates είτε με τη μορφή BIOS update είτε με τη μορφή Windows update.

Το update θα έρθει σε όλους στα μέσα Αυγούστου ωστόσο δεν είναι σίγουρο το πόσοι θα αναβαθμίσουν εγκαίρως για να διορθώσουν τα προβλήματα με τους επεξεργαστές. Επίσης λέγεται ότι το microcode update δε θα διορθώσει επεξεργαστές που αντιμετωπίζουν ήδη σφάλματα, αλλά αναμένεται να αποτρέψει προβλήματα σε όσους δεν επηρεάζονται αυτήν τη στιγμή, πράγμα ανησυχητικό για τους κατόχους CPU με σοβαρά προβλήματα.

Το θέμα πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις τις τελευταίες ημέρες, όταν δεκάδες ακόμα χρήστες άρχισαν να παρατηρούν όλο και περισσότερα συστήματα να κρασάρουν. Game developers που χρησιμοποιούσαν Intel στους game servers τους αναφέρουν τώρα πως ετοιμάζονται να αλλάξουν πλατφόρμα λόγω των πολλαπλών προβλημάτων που είχαν σε συστήματα με τους Core i9-13900K και Core i9-14900K.

Πηγή.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα