Πολλά game crashes στα high-end Intel Core i9 CPU βλέπουν χρήστες

Από τα forums στην Intel – μεγάλες διαστάσεις φαίνεται να παίρνει το θέμα με τα συχνά κρασαρίσματα σε κορυφαία chips όπως τον Core i9-13900K και τον Core i9 14900KS.

Όπως βλέπετε οι αναφορές συμπεριλαμβάνουν και τον κορυφαίο της 13ης γενιάς Core, ενώ τα κρασαρίσματα εντοπίζονται σε πολλά και σύγχρονα παιχνίδια όπως το Fortnite, Hogwarts Legacy, Remnant 2, Alan Wake 2, Horizon: Zero Dawn, The Last of Us Part 1, Outpost: Infinity Siege.

Ποια είναι η αιτία;

Οι πληροφορίες δείχνουν προς τα power settings του επεξεργαστή και το γεγονός ότι τα chips είναι στα όρια της σταθερότητας. Το ενδιαφέρον είναι πως σε αρκετές περιπτώσεις οι αναφορές λένε ότι τα crashes παρατηρούνται ακόμα και σε stock ρυθμίσεις, κάτι που ίσως σημαίνει ‘σοβαρός πονοκέφαλος’ για την Intel.

Για την ώρα, η Intel έχει πει πως πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις, ωστόσο υπάρχουν δεκάδες threads σε φόρουμ του εξωτερικού (και της Intel) που αναφέρονται σε σχετικά προβλήματα.

Από την πλευρά της η Epic Games, απαντώντας στα προβλήματα με το Fortnite, προτρέπει τους χρήστες να αναβαθμίσουν το BIOS των μητρικών τους και να ενεργοποιήσουν τη ρύθμιση Intel Fail Safe στο BIOS.

Πολλές μητρικές συμπεριλαμβανομένων των ASUS, MSI, Gigabyte τρέχουν τους επεξεργαστές πάνω από τα θερμικά όρια που έχει θέσει η Intel και είναι πιθανό, κάποια από τα προβλήματα να απορρέουν από αντίστοιχες ρυθμίσεις σε high end συστήματα.

Εάν δεν υπάρχει κάποιο άλλο, σημαντικότερο πρόβλημα με τους επεξεργαστές τότε αυτό μπορεί εύκολα να διορθωθεί με μια ‘επίσκεψη’ στο BIOS.

Πηγή.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα