Πολλά game crashes στα high-end Intel Core i9 CPU βλέπουν χρήστες

Από τα forums στην Intel – μεγάλες διαστάσεις φαίνεται να παίρνει το θέμα με τα συχνά game crashes σε κορυφαία chips όπως τον Intel Core i9-13900K και τον Core i9 14900KS.

Όπως βλέπετε οι αναφορές συμπεριλαμβάνουν και τον κορυφαίο της 13ης γενιάς Intel Core, ενώ τα game crashes εντοπίζονται σε πολλά και σύγχρονα παιχνίδια όπως το Fortnite, Hogwarts Legacy, Remnant 2, Alan Wake 2, Horizon: Zero Dawn, The Last of Us Part 1, Outpost: Infinity Siege.

Ποια είναι η αιτία;

Οι πληροφορίες δείχνουν προς τα κρασαρίσματα οφείλονται power settings του επεξεργαστή και το γεγονός ότι τα chips είναι στα όρια της σταθερότητας. Το ενδιαφέρον είναι πως σε αρκετές περιπτώσεις οι αναφορές λένε ότι τα crashes παρατηρούνται ακόμα και σε stock ρυθμίσεις, κάτι που ίσως σημαίνει ‘σοβαρός πονοκέφαλος’ για την Intel.

Για την ώρα, η Intel έχει πει πως πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις, ωστόσο υπάρχουν δεκάδες threads σε φόρουμ του εξωτερικού (και της Intel) που αναφέρονται σε σχετικά προβλήματα.

Από την πλευρά της η Epic Games, απαντώντας στα προβλήματα με το Fortnite, προτρέπει τους χρήστες να αναβαθμίσουν το BIOS των μητρικών τους και να ενεργοποιήσουν τη ρύθμιση Intel Fail Safe στο BIOS.

Πολλές μητρικές συμπεριλαμβανομένων των ASUS, MSI, Gigabyte τρέχουν τους επεξεργαστές πάνω από τα θερμικά όρια που έχει θέσει η Intel και είναι πιθανό, κάποια από τα προβλήματα να απορρέουν από αντίστοιχες ρυθμίσεις σε high end συστήματα.

Εάν δεν υπάρχει κάποιο άλλο, σημαντικότερο πρόβλημα με τους επεξεργαστές τότε αυτό μπορεί εύκολα να διορθωθεί με μια ‘επίσκεψη’ στο BIOS.

Πηγή.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα