Sony PlayStation 5 Pro: Βελτιωμένες επιδόσεις και αυξημένη τιμή

Η Sony παρουσίασε την νεότερη κονσόλα της, PlayStation 5 Pro, η οποία υπόσχεται βελτιωμένες επιδόσεις και τιμή εκκίνησης 799€. Η νέα κονσόλα υπόσχεται σημαντικές βελτιώσεις σε επίπεδο γραφικών και απόδοσης, αν και οι συγκρίσεις με gaming υπολογιστές εγείρουν ερωτήματα σχετικά με την αξία της.

Η έκδοση των 799€ θα περιλαμβάνει SSD 2TB και ένα χειριστήριο DualSense, ενώ οι προ-παραγγελίες ξεκινούν από τις 26 Σεπτεμβρίου. Το επίσημο λανσάρισμα αναμένεται στις 7 Νοεμβρίου. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η κονσόλα θα πωλείται χωρίς οπτικό μέσο το οποίο θα κοστίζει περίπου 80€ επιπλέον για όσους θέλουν να αξιοποιήσουν τα παιχνίδια που έχουν σε φυσική μορφή.

Βελτιώσεις και Χαρακτηριστικά

Το PS5 Pro διαθέτει GPU με 60 μονάδες υπολογισμού (CUs), που είναι ισοδύναμες με αυτές της κάρτας γραφικών AMD Radeon RX 7800 XT, η οποία κοστίζει περίπου 520-600€ στην ελληνική αγορά. Αυτή η αναβάθμιση προσφέρει 67% περισσότερες μονάδες υπολογισμού σε σχέση με την αρχική PS5, καθώς και 28% ταχύτερη μνήμη.

Η Sony προωθεί επίσης την τεχνολογία AI-assisted upscaling, γνωστή ως PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR), που θα επιτρέπει τη βελτίωση των παλαιότερων παιχνιδιών σε ανάλυση 4K χωρίς την ανάγκη για updates από την πλευρά των developers. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εν λόγω τεχνική upscaling αποτελεί το αντίπαλο δέος των FSR, DLSS και XeSS και τα αποτελέσματα θα είναι αρκετά θετικά αποτελέσματα.

Στα όχι και τόσο θετικά, ο επεξεργαστής της κονσόλας παραμένει ο ίδιος με αυτόν της αρχικής έκδοσης του PS5, και βασίζεται στην αρχιτεκτονική Zen 2 της AMD. Αυτό σημαίνει ότι οι επιδόσεις του CPU δεν θα είναι πολύ ανταγωνιστικές σε σύγκριση με ένα gaming PC.

Άλλα Σημαντικά Χαρακτηριστικά:

  • PS5 Pro Game Boost: Αυτή η λειτουργία βελτιστοποιεί την απόδοση για πάνω από 8.500 παιχνίδια για PS4 που είναι συμβατά με το PS5 Pro. Μπορεί να σταθεροποιήσει ή να βελτιώσει τα καρέ ανά δευτερόλεπτο σε υποστηριζόμενα παιχνίδια PS4 και PS5.
  • Βελτιωμένη Ποιότητα Εικόνας για παιχνίδια PS4: Η ανάλυση ορισμένων παιχνιδιών PS4 μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά χάρη σε αυτή τη νέα λειτουργία.
  • Wi-Fi 7: Το PS5 Pro υποστηρίζει το νεότερο και ταχύτερο πρότυπο ασύρματης σύνδεσης Wi-Fi 7, στις περιοχές όπου είναι διαθέσιμο.
  • VRR και 8K Gaming: Υποστηρίζεται μεταβλητός ρυθμός ανανέωσης οθόνης (VRR) για ομαλότερο gameplay και ανάλυση έως και 8K για απίστευτη λεπτομέρεια στα γραφικά.
  • Ενημερώσεις τίτλων για PS5 Pro: Πολλοί τίτλοι θα λάβουν δωρεάν ενημερώσεις λογισμικού για να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες του PS5 Pro. Αυτά τα παιχνίδια θα φέρουν την ετικέτα “PS5 Pro Enhanced” στο εξώφυλλό τους.
  • Συμβατότητα με Αξεσουάρ PS5: Το PS5 Pro είναι συμβατό με όλα τα υπάρχοντα αξεσουάρ για το PS5, όπως το PlayStation VR2, το PlayStation Portal, το χειριστήριο DualSense Edge, το χειριστήριο Access, τα ακουστικά Pulse Elite και Pulse Explore.

Πηγή.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα