Με panel 300Hz κυκλοφορεί η οθόνη AGON PRO AG274QS

Εάν τα 165Hz ή τα 240Hz φαντάζουν λίγα, τότε δεν έχετε δει την πρόταση της AOC, AGON PRO AG274QS.

Η συγκεκριμένη κάνει παρέα και με άλλες εξαιρετικές όσον αφορά τα specs οθόνες όπως την 25″ AG254FG (360Hz) και την 27″ AG274FZ (260Hz) που έρχονται προφανώς, με επίκεντρο τους gamers.

Στόχος της νέας AG274QS είναι να φέρει στο QHD έναν από τους ταχύτερους ρυθμούς ανανέωσης – ή μάλλον – τον ταχύτερο αφού μέχρι στιγμής από τους γνωστούς κατασκευαστές κανείς δεν έχει αντίστοιχη.

Το QHD panel (2560 x 1440 pixels) είναι τύπου IPS και ο ρυθμός ανανέωσης φτάνει τα 300Hz με τη χρήση της DisplayPort. Χάρη στους χρόνους απόκρισης 1 ms GtG και 0,5 ms MPRT, η δράση με γρήγορο ρυθμό εμφανίζεται ομαλά και χωρίς ghosting στην οθόνη. Και μιας και υποστηρίζεται η τεχνολογία Adaptive-Sync και το AMD FreeSync Premium, τα γνωστά προβλήματα όπως το tearing και το stuttering εξαλείφονται.

Μαζί στα features βρίσκουμε και την υποστήριξη για το DisplayHDR 600 που σημαίνει ότι η οθόνη μπορεί να φτάσει και τα 600 nits μέγιστης φωτεινότητας. Η έξτρα φωτεινότητα θα αναδείξει περιεχόμενο όπως εκρήξεις σε παιχνίδια και ταινίες και είναι ένα βήμα παραπάνω από το “controversial” DisplayHDR 400.

Κατασκευαστικά η AG274QS διαθέτει μια στιβαρή μεταλλική βάση με μεγάλο εύρος ύψους, κλίσης, με ρυθμίσεις περιστροφής παίζοντας σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.

Με 4 θύρες USB 3.2, η οθόνη μπορεί να λειτουργεί ως βάση για τη σύνδεση επιμέρους περιφερειακών όπως πληκτρολόγια και ποντίκια gaming, σετ ενσύρματων ακουστικών, κ.α. Με 2 ηχεία 5W και DTS ήχο, η  AG274QS είναι μια ολοκληρωμένη gaming οθόνη από πολλές απόψεις. Η οθόνη διαθέτει επίσης ενσωματωμένη βάση στήριξης για ακουστικά.

Τέλος, το χειριστήριο QuickSwitch που συμπεριλαμβάνεται σε σφαιρικό σχήμα και υπάρχει και σε άλλες οθόνες της εταιρίας, κάνει ακόμη πιο εύκολη τη ρύθμιση του OSD, ενώ μπορεί επίσης να ελεγχθεί μέσω του joystick ή του G-Menu software.

Η AGON PRO AG274QS θα γίνει διαθέσιμη από τον Ιούνιο του 2022 στην προτεινόμενη τιμή λιανικής των 1199.00 €.

Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα