Η Intel αποκάλυψε τη νέα Arc desktop GPU – Χειρότερη απ’ όσο περιμένετε

Στην Κίνα εμφανίστηκε το πρώτο μοντέλο της φημολογούμενης κάρτας γραφικών από την Intel, Arc Alchemist, η οποία εμφανίστηκε ως GUNNIR Arc A380 Photon OC.

Η Gunning είναι κινέζικος κατασκευαστής καρτών γραφικών και χάρη στο chip ACM-G11 της Intel που κατασκευάζεται στα 6nm της TSMC, είναι επί της ουσίας η πρώτη desktop υλοποίηση της αρχιτεκτονικής Arc που έχουμε δει.

Αν και η συγκεκριμένη θεωρείται entry level, αξίζει να πούμε ότι η Intel έχει και υψηλότερων επιδόσεων μοντέλα στα σκαριά.

Από πλευράς επιδόσεων, τα στοιχεία που δίνει στο προσκήνιο η Intel είναι λίγα, ωστόσο από το μοντέλο της συγκεκριμένης αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για υπερχρονισμένη και με υψηλότερο TDP entry level κάρτα γραφικών.

Η Intel τη θέτει αντιμέτωπη με τις GeForce GTX 1650 και Radeon RX 6400, και η Arc A380 βρίσκεται σχεδόν πάντοτε πίσω και από τις δύο, σε επίσημο chart από τα χέρια της Intel.

Μια έξυπνη τιμολόγηση ενδεχομένως να κάνει πιο ελκυστική την πρόταση της Intel, όμως όπως έχουν τα πράγματα τώρα, και με τις τιμές των GPUs να επιστρέφουν σιγά – σιγά σε χαμηλότερα επίπεδα, η Intel θα πρέπει να δείξει και κάτι καλύτερο για να κερδίσει τις εντυπώσεις.

8Bitz.gr

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα