Η AOC AGON PRO AG344UXM Συναρπάζει με MiniLED ultrawide panel 170Hz

Ακόμα μια high end gaming οθόνη έρχεται από την AOC και αυτή τη φορά κοιτάζουμε ένα μοντέλο με MiniLED και ultrawide panel που τρέχει στα 170Hz.

Πρόκειται για την AGON PRO AG344UXM, μια ultrawide οθόνη 34″ ανάλυσης UWQHD 3440×1440 pixels. Τα 170Hz θα προσελκύσουν το gaming κοινό που παίζει FPS αλλά και racing τίτλους, κρίνοντας από την ultrawide φύση της συγκεκριμένης.

Η επιθετική σχεδίαση – σήμα κατατεθέν της AOC – δεν αφήνει τίποτα στη φαντασία και μοιάζει με τις υπόλοιπες gaming οθόνες του στόλου της, ενσωματώνοντας μέχρι και τον mini προβολέα στο γραφείο, που εκπέμπει διάφορα σχέδια, εναλλάξιμα μέσα από το software.

Ο οπίσθιος φωτισμός MiniLED σημαίνει άφθονες ζώνες για dimming (1152) ενώ μαζί με τα DisplayHDR 1000 και τον χρόνο απόκρισης 1 ms GtG συμπληρώνουν αρκετά αξιόλογα features.

Ταχύτατο MiniLED Panel από τη BOE

Αυτά τα specs αναφέρονται σε panel της BOE, και βλέποντας πληροφορίες online πηγές, πρόκειται για ένα IPS-ADS panel μαζί με λειτουργίες που έχει φέρει στα μέτρα της η AOC.

Παράλληλα κρίνεται ιδανική και για τις επαγγελματικές ανάγκες της καθημερινότητας έχοντας HDMI 2.1, USB-C και τον ενσωματωμένο διακόπτη KVM, οπότε έχουμε ένα υπερ-ολοκληρωμένο προϊόν.

Πριν σας αφήσουμε να διαβάσετε το πλήρες δελτίο τύπου, να πούμε ότι η συγκεκριμένη θα σας κάνει να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη, με προτεινόμενη τιμή λιανικής των 1.849€ όταν κυκλοφορήσει τον Ιούλιο του 2022.

Καθηλωτική εμπειρία σε πολλά μέτωπα

Η AG344UXM επεκτείνει τη γκάμα της AGON PRO στις υψηλής ποιότητας οθόνες για ενθουσιώδεις gamers με ένα εξαιρετικό ultrawide μοντέλο. Με οπίσθιο φωτισμό MiniLED, η AG344UXM διαθέτει την τρομερή ποσότητα των 1152 ζωνών μείωσης της φωτεινότητας που μπορούν να ανάψουν ή να σβήσουν ξεχωριστά ώστε να επιτύχουν το σωστό μαύρο τόνο σε συγκεκριμένες περιοχές ή φωτισμένα τμήματα με μέγιστη φωτεινότητα 1000 nits στο ίδιο πλαίσιο.

Πιστοποιημένο με VESA DisplayHDR 1000, αυτό το δυναμικό εύρος αυξάνει την αντίθεση που αντιλαμβάνεται ο θεατής και δημιουργεί μια ζωντανή εικόνα, εμφανίζοντας το έντονο ηλιακό φως και τα σκούρα μαύρα ταυτόχρονα χωρίς να ξεπλένει τη εικόνα στο σύνολό της. Με το υψηλής χρωματικής ακρίβειας IPS panel, η AG344UXM προσφέρει ευρείες γωνίες θέασης 178°/178°, βάθος χρώματος 10-bit και ευρεία κάλυψη κλίμακας 99% DCI-P3 και 100% sRGB, αναπαράγοντας δυνατές και ζωηρές αποχρώσεις όπως προβλέπεται από τους δημιουργούς-καλλιτέχνες του παιχνιδιού.

Η AG344UXM ανήκει στην υψηλότερη βαθμίδα της γκάμας AGON PRO της AOC που στοχεύει στο να προσφέρει τεχνολογίες του μέλλοντος, κορυφαίου επιπέδου στους θρύλους της gaming κοινότητας. Υποστηριζόμενο από το ρυθμό ανανέωσης 170Hz και το χρόνο απόκρισης GtG 1 ms του γρήγορου IPS panel, η AG344UXM υπερέχει φυσικά ως οθόνη παιχνιδιών με ομαλή, ρευστή κίνηση σε παιχνίδια δράσης με γρήγορο ρυθμό, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας Adaptive-Sync για την αφαίρεση tearing και stuttering. Επιπλέον, η υπερευρυγώνια αναλογία απεικόνισης γεμίζει το οπτικό πεδίο των χρηστών και ανεβάζει την καθηλωτική εμπειρία σε άλλο επίπεδο.

Η ευελιξία στα καλύτερά της

Η AG344UXM είναι ξεκάθαρη υποψήφια ως η απόλυτη οθόνη για όλες τις εργασίες, από τη διασκέδαση και το gaming ως την εργασία και την παραγωγικότητα. Διαθέτοντας DisplayPort 1.4 και τη διαχρονική συνδεσιμότητα HDMI 2.1, η AG344UXM μπορεί εύκολα να συνδεθεί με GPU τελευταίας γενιάς ή κονσόλες τρέχουσας γενιάς.

Επιπλέον, η AG344UXM διαθέτει είσοδο USB-C, η οποία υποστηρίζει τη μεταφορά του σήματος πλήρους οθόνης με ρυθμό ανανέωσης 170Hz και χρώμα 10-bit, προσφέροντας παράλληλα ταυτόχρονη παροχή ισχύος 90 W USB. Αυτό σημαίνει ότι ένας φορητός υπολογιστής gaming υψηλής τεχνολογίας ή ένα ισχυρό mini PC μπορεί επίσης να συνδεθεί στην οθόνη για να εκμεταλλευτεί τον υψηλό ρυθμό ανανέωσής της μέσω USB-C, ενώ τροφοδοτείται και φορτίζεται.

Η συνδεσιμότητα USB-C είναι μόνο ένα κλάσμα των συνολικών δυνατοτήτων σύνδεσης USB. H AG344UXM διαθέτει διανομέα USB 4 θυρών με θύρα USB-B upstream. Στην πράξη, ένα πληκτρολόγιο και ένα ποντίκι που είναι συνδεδεμένα στον διανομέα USB της AG344UXM μπορούν να εναλλάσσονται με τον διακόπτη KVM για έλεγχο της συσκευής που είναι συνδεδεμένη μέσω της θύρας USB-C (π.χ. φορητός υπολογιστής) ή μέσω της θύρας USB-B upstream (π.χ. επιτραπέζιος υπολογιστής), παρέχοντας απόλυτο έλεγχο σε πολλές συσκευές σε ένα γραφείο, χωρίς πολλά καλώδια. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον ευρύ οριζόντιο καμβά, η AG344UXM υποστηρίζει επίσης τη λειτουργία Picture-by-Picture.

Οι σημερινοί παίκτες υψηλών προδιαγραφών είναι περισσότερο από εξοικειωμένοι με την επίδειξη των ταλέντων και των δυνατοτήτων τους σε livestreams ή επικά μοντάζ, και υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός παικτών που γίνονται δημιουργοί περιεχομένου. Κοιτώντας αυτό το είδος κοινού, η AG344UXM είναι η απόλυτη λύση.

Η υπερευρυγώνια αναλογία απεικόνισης δεν είναι μόνο καθηλωτική για παιχνίδια, αλλά αυξάνει την παραγωγικότητα και σε επαγγελματικές εργασίες. Το χρονοδιάγραμμα στο λογισμικό επεξεργασίας βίντεο είναι πολύ πιο αντιληπτό με μια ματιά σε μια οθόνη εξαιρετικά ευρείας θέασης όπως η AG344UXM.

Στις καθημερινές εργασίες, δύο εφαρμογές χωράνε δίπλα-δίπλα, βελτιώνοντας το multitasking. Εναλλακτικά, ο πρόσθετος χώρος σχεδιασμού μπορεί να χωρέσει ένα παράθυρο συνομιλίας ροής ή το λογισμικό ροής μαζί με το πραγματικό παιχνίδι. Το πλεονέκτημα της αναλογίας διαστάσεων 21:9 της AG344UXM φαίνεται επίσης κατά την παρακολούθηση ταινιών, συνοδευόμενη από ηχεία 2x 8 W ενισχυμένα με DTS.

Η εντυπωσιακή σχεδίαση της AG344UXM ακολουθεί τη σχεδιαστική γλώσσα των άλλων AGON PRO με μπροστινή πλευρά χωρίς πλαίσιο 3 πλευρών και κόκκινες πινελιές στο πίσω μέρος, που βραβεύτηκε με το “Red Dot Design Award”.

Για καλύτερη προσαρμογή, ο φωτισμός LightFX RGB στην πίσω πλευρά μπορεί να συγχρονιστεί με άλλα περιφερειακά AOC χρησιμοποιώντας το λογισμικό G-Menu. Όσον αφορά στην εργονομία, η στιβαρή μεταλλική βάση του AG344UXM προσφέρει ρύθμιση κλίσης και περιστροφής για να καλύψει τις προσωπικές προτιμήσεις του χρήστη.

Οι ρυθμίσεις OSD της AG344UXM μπορούν να προσαρμοστούν χρησιμοποιώντας το ενσύρματο τηλεχειριστήριο (QuickSwitch), το joystick 5 κατευθύνσεων στο πίσω μέρος ή το προαναφερθέν λογισμικό G-Menu. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να επιλέξουν – μεταξύ άλλων επιλογών – μία από τις 6 αποκλειστικές λειτουργίες παιχνιδιού, να αλλάξουν ρυθμίσεις όπως το AOC Game Color (κορεσμός), το Σημείο Κλήσης (crosshair overlay), τον μετρητή FPS ή τη λειτουργία LowBlue.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα