Τρια εργαλεία για βιντεογράφους έρχονται από τη DJI

Η DJI ανακοίνωσε τρία νέα εργαλεία για βιντεογράφους που γνωρίζουν και χρησιμοποιούν κινηματογραφικές ή mirrorless κάμερες.

Ο λόγος για τους σταθεροποιητές DJI RS 3 και RS 3 Pro που προστίθενται στη σειρά προϊόντων Ronin gimbal, ενώ το Transmission είναι το πρώτο της ασύρματο σύστημα για video monitoring. Και τα τρία προϊόντα βασίζονται στην κάμερα Ronin 4D που κυκλοφοπέρυσι. Ένας αλγόριθμος σταθεροποίησης RS τρίτης γενιάς υπόσχεται βελτίωση της απόδοσης κατά 20%, διευκολύνοντας τις δύσκολες λήψεις και τις γωνίες.

DJI RS 3

Το RS 3, ο διάδοχος του RS 2, ζυγίζει 1,3 κιλά και μπορεί να αντέξει ωφέλιμο φορτίο έως και 3 κιλά. Σε σύγκριση με το RSC 2, η έγχρωμη οθόνη αφής OLED 1,8 ιντσών του RS 3 είναι 80% μεγαλύτερη.

Το physical gimbal mode δίνει στους δημιουργούς ταινιών τη δυνατότητα να κάνουν pan follow, pan and tilt follow με έναν διακόπτη επάνω στο σώμα του stabilizer. Το νέας σχεδίασης battery grip υπόσχεται αυτονομία έως και 12 ωρών, ενώ οι μπαταρίες μπορούν να φορτιστούν ανεξάρτητα ή ακόμα και κατά τη χρήση του gimbal.

DJI RS 3 Pro

Το συγκεκριμένο κοιτάζει κατάματα τους επαγγελματίες που δουλεύουν με μεγάλες κάμερες όπως την Canon C70 ή τις Sony FX6 και RED Komodo.

Με βάρος μόλις 1.5 κιλά η Pro έκδοση του RS 3 περιλαμβάνει όλα τα καλούδια της απλής έκδοσης και προσθέτει LiDAR για το ευκολότερο focus όταν χρησιμοποιούνται κάμερες με manual φακούς. Αντίστοιχη τεχνολογία κρύβεται και στο εσωτερικό της κάμερας DJI Ronin 4D.

DJI Transmission

Το Transmission είναι ο πρώτος ανεξάρτητος ασύρματος πομπός/οθόνη/ελεγκτής βίντεο της DJI. Μια οθόνη υψηλής φωτεινότητας 7 ιντσών, φωτεινότητας 1.500 nits διαθέτει επίσης ενσωματωμένο δέκτη, επομένως δεν χρειάζεται η σύνδεση έξτρα καλωδίων εικόνας.

Εδώ μπλέκεται η τεχνογνωσία της DJI από τα drones, και το Transmission διαθέτει τον αλγόριθμο μετάδοσης των Mavic 3 για βίντεο video at 1080p στα 60FPS με χαμηλό latency και μεγάλη εμβέλεια μετάδοσης που μετράται στα 6 χιλιόμετρα, ωστόσο ακούγεται πολύ αισιόδοξο για περιβάλλον πόλης.

Τιμολογιακά, το RS 3 ξεκινάει από τα 559€, το RS 3 Pro πωλείται έναντι 889€, ενώ το Transmission έχει τιμή 2359€.

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα