Αυξημένη κατανάλωση περιμένουμε από τις AMD RDNA 3 GPUs

Η AMD επιβεβαιώνει ότι οι RDNA 3 GPUs που θα κυκλοφορήσουν προς το τέλος του έτους θα έχουν αυξημένη κατανάλωση, τη στιγμή που η μεγαλύτερη αντίπαλός της, NVIDIA, θα κάνει το ίδιο με τις RTX 40.

Ο Sam Naffzige, αντιπρόεδρος της AMD μίλησε στο Tom’s Hardware και δήλωσε πως η εταιρία θα προσδώσει στην RDNA 3 πάνω από 50% καλύτερη ενεργειακή απόδοση από την RDNA 2, συγκρίνοντας φυσικά μοντέλα με το ίδιο TDP.

Όσον αφορά τους ανταγωνιστές της (πλέον μετράμε σιγά σιγά και την Intel), βλέπουμε την NVIDIA να ετοιμάζει τις νεότερες RTX 40, κάποια στιγμή προς το Φθινόπωρο, σύμφωνα με τις τωρινές φήμες.

Η AMD, για να προσφέρει αυτή την αύξηση στην ενεργειακή απόδοση βέβαια, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Sam Naffziger, θα πρέπει να αυξήσει την κατανάλωση ενέργειας ωστόσο το ίδιο θα κάνει και η NVIDIA, και γι’ αυτό θα δούμε να υπάρχει μεγάλη ανάγκη για νέα τροφοδοτικά στη νέα “σεζόν” καρτών γραφικών.

Οι AMD RDNA3 (φημολογούμενες Radeon RX 7000) φημολογούνται εδώ και αρκετούς μήνες, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι η AMD πήγε ξανά στο σχεδιαστήριο για να “συμπληρώσει” πυρήνες στο κορυφαίο μοντέλο της.

Στη νέα κυκλοφορία, η AMD φαίνεται πως βασίζεται σε ένα chiplet design, ενώ πιθανόν να δούμε και νέα συνδεσμολογία με PCIe Gen5 connector, μαζί με τη βελτιωμένη λιθογραφία 5nm από την TSMC.

Τα “μεγάλα νέα” είναι μπροστά μας, όμως πριν μάθουμε περισσότερα για τις Radeon RX 7000 Series, ας δούμε τα δύο επίσημα slides που μας κάνουν να ξερογλειφόμαστε.

8Bitz.gr

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα