Creative Outlier Pro Review: Sweatproof earbuds με αποτελεσματικό ANC

Το noise cancellation και ο ποιοτικός ήχος είναι δύο πράγματα που θέλουν καιρό για μια τελειοποιηθούν. Υπάρχουν παραδείγματα ακουστικών που αποδεικνύουν περίτρανα ότι μπορούμε να έχουμε το ένα, αλλά όχι το άλλο ταυτόχρονα, ωστόσο υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Σε αυτό το review δε θα ακουμπήσουμε ακουστικά όπως τα Airpods, όμως η Creative έκανε ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση που εστιάζει με τα Outlier Pro σε ένα τεράστιο κοινό, αυτών που θέλουν ένα set earbuds, πρακτικά για κάθε στιγμή της μέρας.

Η αλήθεια είναι στον αγώνα μας να βρούμε ένα αξιόλογο set ακουστικών πρέπει να περάσουμε από πολλά πριν πούμε ότι καταλήξαμε. Η ανάγκη για καλά sweatproof ακουστικά δεν είναι καινούργια και πολλές εταιρίες υπήρξαν παλαιότερα στη θέση της Creative και στόχο είχαν να δημιουργήσουν κάτι εντυπωσιακό και λειτουργικό.

Τα Outlier Pro είναι δείγμα αυτής της προσπάθειας και η Creative προσθέτει και ένα εμφανές premium στην τιμή παρουσιάζοντας ένα ζεύγος earbuds για τους πιο απαιτητικούς.

Η Creative εισάγει το υβριδικό, κατά κάποιον τρόπο, Active Noise Cancellation (ANC) στα Outlier Pro προσέχοντας αυτή τη φορά να δώσει και ένα ζεύγος με απαράμιλλη ποιότητα ήχου. Πριν δούμε τις εντυπώσεις που μας άφησαν, πάμε να δούμε τα specs που κουβαλάνε πάνω τους.

Παρελκόμενα & Χαρακτηριστικά

Ένα ζευγάρι ακουστικά δε συνοδεύεται από πολλά συνήθως. Σε αυτή την περίπτωση έχουμε ένα κοντό καλώδιο USB-C που αρκεί για να συνδέσουμε στο PC ή το laptop μας για να φορτίσουν. Όσον αφορά τις φορτίσεις, έχουμε και ασύρματη φόρτιση Qi στη βάση της θήκης οπότε ακόμα και το καλώδιο δε χρειάζεται στην προκειμένη περίπτωση.

Σχεδιαστικά έχουμε με μεγαλύτερα σε μέγεθος, από το κανονικό, ακουστικά, τα οποία όμως στηρίζονται όμορφα στο αφτί του χρήστη και μαζί με τη θήκη τους έχουν αυτή τη βαθιά χρυσή απόχρωση.

Συνολικά υπάρχουν έξι μικρόφωνα στην περίμετρο των Outlier Pro (3 για κάθε earbud), για πιο καθαρή ποιότητα κλήσης και φυσικά για να λειτουργήσει το ANC. Ένας “εύκολος” τρόπος να καταλάβετε πως λειτουργεί μια ANC τεχνική είναι μέσω της αλλαγής φάσης του εισερχόμενου ήχου στα ακουστικά. Στην περίπτωση των Outlier Pro η Creative έχει τρία μικρόφωνα σε κάθε earbud που ακούνε το περιβάλλον και εξαλείφουν τις ανεπιθύμητες συχνότητες χάρη σε επιπλέον επεξεργασία. Φυσικά, αυτό τελειώνει την μπαταρία γρηγορότερα.

Παράλληλα έχουμε και δύο χειριστήρια αφής, ένα σε κάθε earbud. Αυτά επιτρέπουν μερικές έξτρα δυνατότητες όπως ρύθμιση της έντασης αλλά και του noise cancellation, ενώ αν κρατήσουμε κρατημένο το αριστερό ή το δεξί, αυξομειώνουμε την ένταση αντίστοιχα.

Το ANC ρυθμίζεται από το αριστερό ακουστικό, χτυπώντας ελαφρά τα πλαϊνά του. Με διπλό tap πηγαίνουμε από το normal mode, στο ambient mode και στο ANC mode, με το μεσαίο να μεταφέρει τους εξωτερικούς θορύβους μέσα στα ακουστικά μας.

Με την πιστοποίηση IPX5 τα Outlier Pro έχουν αντοχή στον ιδρώτα ενώ προσφέρουν συνδεσιμότητα Bluetooth 5.2, για συμβατότητα και με τις πιο σύγχρονες συσκευές.

Οι 60 ώρες αυτονομίας είναι σίγουρα εντυπωσιακές, με τη Creative να αναφέρει ότι χρειάζονται φόρτιση δύο φορές το μήνα περίπου. Εάν παίζετε με το ANC συνέχεια ενεργό, τότε οι ώρες μειώνονται στις 40. Μένει να το δούμε στην πράξη, όμως η βάση διαθέτει και ασύρματη φόρτιση Qi, οπότε δε θα χρειαστεί να ψάχνετε για πρίζα, όταν έχετε ήδη κάποιο συμβατό smartphone.

Ποιότητα Ήχου – Επίλογος

Εσείς που ξερογλείφεστε περιμένοντας τα specs, 20Hz – 20kHz για τις χαμηλές και τις υψηλές συχνότητες αντίστοιχα, είναι το εύρος στο οποίο λειτουργούν τα 10mm drivers που συναντάμε στα Outlier Pro – σαφώς μεγαλύτερα από τα 6mm drivers των Outlier Air v3, που είναι πιο “ανάλαφρα”. Η ποιότητα από αυτό το ζεύγος είναι αρκετά υψηλή, και μεγάλη έμφαση έχει δοθεί στα μπάσα που είναι βαθιά και με διαύγεια. Οι υψηλές είναι αναμενόμενες και μεταφέρονται και αυτές σωστά στα αφτιά του ακροατή.

Από πλευράς σταθερότητας τα ακουστικά είναι άψογα. Κάθονται όμορφα και δεν κουράζουν, ενώ η ποιότητα του ήχου και δη των χαμηλών συχνοτήτων είναι τέτοια, που σε κάνει να νομίζεις ότι φοράς κανονικό headset. Λίγες φορές το παρατηρείς αυτό, και η αλήθεια είναι ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εμφανές με άλλο headset όπως τα Outlier Air v2 για παράδειγμα που έτυχε να χρησιμοποιήσω στο παρελθόν.

Σε περίπτωση που τα 89,99€ φαίνονται πολλά, με την έκπτωση των περίπου 10€ που βρίσκονταν πριν από μερικές ημέρες ήταν αληθινό steal, αλλά ακόμα και έτσι, δείχνουν να είναι μια λύση που μπορείτε να χρησιμοποιείτε τόσο έξω όσο και στο σπίτι, αντί για ένα headset.

Αποτελέσματα

Χαρακτηριστικά
8
Ποιότητα Κατασκευής
8
Ποιότητα Ήχου
8
Τιμή
7
Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Το noise cancellation και ο ποιοτικός ήχος είναι δύο πράγματα που θέλουν καιρό για μια τελειοποιηθούν. Υπάρχουν παραδείγματα ακουστικών που αποδεικνύουν περίτρανα ότι μπορούμε να έχουμε το ένα, αλλά όχι το άλλο ταυτόχρονα, ωστόσο υπάρχουν και εξαιρέσεις. Σε αυτό το review δε θα ακουμπήσουμε...Creative Outlier Pro Review: Sweatproof earbuds με αποτελεσματικό ANC