AORUS S55U, 4K στα 120Hz: Όταν θέλεις η οθόνη σου να είναι τηλεόραση!

Το sub brand της GIGABYTE, AORUS πρόσθεσε την AORUS S55U στη λίστα της, μια ακόμα μια gaming οθόνη – τηλεόραση με 4K ανάλυση και ρυθμό ανανέωσης τα εκπληκτικά 120Hz!

Πρόκειται για ένα συμπληρωματικό monitor που έρχεται για να πλαισιώσει τις ήδη υπάρχουσες οθόνες – τηλεοράσεις της AORUS. Η S55U μοιάζει κατά τα φαινόμενα με μια τυπική τηλεόραση, ωστόσο φέρει μια εκλεπτυσμένη βάση που εκτείνεται και στην πρόσοψη, ενώ μπορεί να κάτσει και σε πιο στενά γραφεία, ή έπιπλα τηλεόρασης.

Έχοντας μοντέλα στις 43 και τις 48 ίντσες, η S55U τοποθετείται ακριβώς από πάνω έχοντας 55 ίντσες ή μάλλον, 54.6, στο VA panel που τρέχει στα 120Hz. Η συγκεκριμένη έχει direct backlight και το panel της είναι τύπου Quantum Dot που σημαίνει πιο σωστά χρώματα και καλό μαύρο, ωστόσο όχι καλύτερο από μια OLED οθόνη.

Το local dimming κυριαρχεί στις 132 ζώνες της οθόνης και αυτό με τη σειρά του σημαίνει αυξημένο contrast σε σκηνές με μεγάλες αντιθέσεις, κάτι που σίγουρα χρειάζεται ένα VA panel για να αναδειχθεί καλύτερα. Πέρα από τις gaming λειτουργίες, το panel φέρει κάλυψη 96% του φάσματος χρωμάτων DCI-P3 και 140% του sRGB κάνοντάς την ιδανική μέχρι και για κανονική δουλειά, εάν το θέλετε.

Αν και η GIGABYTE την αναφέρει ως τη “μεγαλύτερη 4K gaming οθόνη που υπάρχει” σε ένα unboxing video, μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι αυτή είναι μια από τις πολλές που υπάρχουν στην αγορά και μπορούν να καλύψουν αυτή την ανάγκη.

On board βρίσκουμε επίσης και όλα τα gaming καλούδια που θα χρειαστούμε όπως Variable Refresh Rate (VRR), Auto Low Latency Mode (ALLM) καθώς και eARC για αποστολή ήχου από διάφορες συσκευές όπως κονσόλες ή PCs. Τα 120Hz παρέα με όλα τα παραπάνω σημαίνουν ταυτόχρονα ότι η S55U είναι απόλυτα συμβατή όχι μόνο με ισχυρά PCs που θέλουν 4K, αλλά και τις νεότερες κονσόλες της αγοράς, PlayStation 5 και Xbox Series X χάρη στην HDMI 2.1

Στην οθόνη βρίσκουμε επίσης δύο συνολικά HDMI 2.1, δύο HDMI 2.0, μια USB 3.2 gen 1 και μια USB 2.0 για passthrough συσκευών, μια έξοδο ακουστικών 3.5mm, Ethernet, WiFi ac, Bluetooth και Android OS, που σημαίνει πλήθος εφαρμογών διαθέσιμων για το smart σαλόνι.

Η κυκλοφορία της δεν έχει προγραμματιστεί ακόμα και περιμένουμε νεότερα σύντομα από τη GIGABYTE.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα