Η MSI μάλλον υπερχρόνισε τον κλειδωμένο AMD Ryzen 7 5800X3D με το “Kombo Strike”

Με BIOS update κατάφερε να μας δώσει λίγες ακόμα επιδόσεις από τον κατά τα άλλα, κλειδωμένο οκταπύρηνο επεξεργαστή, Ryzen 7 5800X3D.

Ο Ryzen 7 5800X3D της AMD είναι ένα πολύ ενδιαφέρον chip αφού ενσωματώνει την 3D V-Cache, δίνοντας έτσι 96MB L3 cache, έναντι των… 32MB που έχει ο “απλός” οκταπύρηνος Ryzen 7 5700X. Η εταιρία δηλαδή πρόσθεσε 64MB cache πάνω στο ήδη υπάρχον σημείο.

Ήδη από την αρχή της κυκλοφορίας των Ryzen 5000, είδαμε ότι το μέγεθος της L3 cache παίζει σημαντικό ρόλο σε χαμηλού latency εφαρμογές όπως το gaming για παράδειγμα και εκεί, ήταν που οι συγκεκριμένοι έδειξαν το ισχυρό πρόσωπο της AMD.

Το βασικό αρνητικό αυτής της τεχνολογίας και του μοναδικού για την ώρα επεξεργαστή που τη φέρει, είναι το overclocking, ή μάλλον, η έλλειψη αυτού!

Η MSI όμως έφερε στο προσκήνιο ένα BIOS που παραβαίνει τους “κανόνες” της AMD και ονομάζεται “Kombo Strike”. Ήδη βρίσκεται σε κάποιες μητρικές όπως την B550 Unify και χρήστες που το έχουν δοκιμάσει αναφέρουν μηδαμινή αύξηση στις επιδόσεις, ενώ παρεμβαίνοντας στο voltage table της μητρικής παρατηρούμε μια ελαφριά αύξηση στις θερμοκρασίες.

Ο μετρ του είδους του GamersNexus, αναφέρει στο σχετικό του βίντεο ότι με το Kombo Strike της MSI, βλέπουμε σχεδόν τις ίδιες επιδόσεις με σχεδόν μικρή αύξηση των θερμοκρασιών, κάτι που μας δείχνει ότι ο επεξεργαστής δεν έχει κανένα overclocking headroom και γι’ αυτόν τον λόγο η AMD επέλεξε να μην προσφέρει μαζί του, δυνατότητες overclocking στο κοινό.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα