Οι πωλήσεις Xbox ξεπέρασαν αυτές του PS5 τον περασμένο μήνα… στην Ιαπωνία!

Θεωρείται σοβαρό, το να χάνεις την πρωτιά στις πωλήσεις μέσα στην ίδια σου τη χώρα από μια “ξενόφερτη” κονσόλα, ωστόσο αυτό έγινε στην περίπτωση των Xbox Series X και PlayStation 5 στην Ιαπωνία.

Στα τέλη Ιουνίου παρατηρήθηκε για δεύτερη φορά κάτι ασυνήθιστο, για την Ιαπωνική αγορά, αφού το Xbox, μια αμερικάνικη ως γνωστόν κονσόλα ξεπέρασε σε πωλήσεις το νέο PlayStation 5 με σχεδόν διπλάσιες πωλήσεις για το δίδυμο των Xbox Series X και S.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι η Microsoft έχει επισκιάσει την κονσόλα της Sony ήδη από τα τέλη Ιουνίου, ωστόσο αυτό οφείλεται στις συνεχείς ελλείψεις που έχει η τελευταία και όχι σε κάποιο άλλο γεγονός.

Η μικρή παραγωγή του PS5 μας οδηγεί πρακτικά σε ένα κοσμοϊστορικό γεγονός, αφού στην Ιαπωνία, καμία άλλη κονσόλα στο παρελθόν δεν έχει καταφέρει υψηλότερες πωλήσεις από τις εγχώριες, δηλαδή από τις Nintendo και Sony.

Τα προβλήματα στην παραγωγή του PS5 οφείλονται, μάλλον, σε προβλήματα από προμηθευτές, όπως εξαρτήματα και hardware που απαιτείται για να στηθεί μια κονσόλα, και όλα αυτά το κάνουν ιδιαίτερα δυσεύρετο στην Ιαπωνία, την ίδια στιγμή που η Microsoft έχει αναλάβει να τροφοδοτήσει με gaming συστήματα τα Ιαπωνικά… νοικοκυριά!

Η αλήθεια βέβαια είναι, πως το Xbox έρχεται σε δύο κονσόλες, την ισχυρή Series X και την λιγότερο ισχυρή που ακούει στο όνομα Series S. Και οι δύο του σημειώνουν πάνω από 6000 πωλήσεις τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ το PS5 μετά βίας ξεπερνά τις 3000.

Από τη μια, πιστεύουμε ότι όλο αυτό είναι παροδικό, και μόλις βελτιωθεί η παραγωγή (μια υπόσχεση που ακούγεται για χρόνια πλέον), ωστόσο ας μη ξεχνάμε ότι η Sony εξακολουθεί να έχει την πρωτιά στις πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα