Τα specs της μεγάλης NVIDIA RTX 40 είναι τρομερά – 800W TDP και 48GB GDDR6X

Πηγές αναφέρονται στα specs της επόμενης γενιάς από την NVIDIA και αφορούν κυρίως στο “μεγάλο” μοντέλο που πιθανόν να έχει TDP 800W.

Η επόμενη γενιά καρτών γραφικών της NVIDIA θα έχει κωδική ονομασία “Ada Lovelace” και το κορυφαίο μοντέλο, πιθανόν η GeForce RTX 4090 θα έρχεται με specs βγαλμένα από τη σφαίρα της φαντασίας – ή της workstation αγοράς εάν παρακολουθείτε ότι συμβαίνει σε εκείνη την αγορά.

Συγκεκριμένα, το κορυφαίο μοντέλο της επόμενης γενιάς θα συνοδεύεται από 48GB GDDR6X μνήμη χρονισμένη στα 24Gbps ενώ το PCB της θα είναι κορυφαίο, θυμίζοντας μια νέα RTX TITAN. Έτσι οι φήμες που θέλουν τη συγκεκριμένη να είναι η flagship GeForce ίσως πέσουν έξω.

Από πλευράς CUDA cores, αυτή η GPU θα φέρει 18176 πυρήνες και TDP που θα αγγίζει τα 800W. Θυμίζουμε ότι το TDP (Thermal Design Power) είναι κάτι διαφορετικό από την κατανάλωση, αλλά μας δίνει να καταλάβουμε ότι και το συνολικό wattage θα είναι αρκετά υψηλό και έτσι η ύπαρξη ενός ισχυρού τροφοδοτικού θα είναι απαραίτητη.

Στα του ρεύματος, πηγές επισημαίνουν ότι θα εφοδιάζεται με 12+4-pin PCIe 5.0 συνδέσεις κάτι που υπάρχει σήμερα μόνο σε high end κάρτες όπως η RTX 3090 Ti, σε custom υλοποιήσεις. Όσον αφορά την κυκλοφορία της, δε γνωρίζουμε μέχρι στιγμής τίποτα για τη νέα γενιά, ωστόσο δεν αποκλείεται να έχουμε την ανακοίνωση μέσα στο 2022.

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα