‘Επίθεση’ και της ASRock στα gaming monitors!

Οι φωνές μας εισακούστηκαν και από την ASRock, η οποία δείχνει πανέτοιμη με δύο gaming οθόνες οι οποίες θα έρθουν κάτω από την οικογένεια Phantom Gaming.

Γνωστός leaker με αρκετά έγκυρο ιστορικό μεταφέρει πληροφορίες δείχνοντας προς τη πλευρά της ASRock, και την επιθυμία της να μας δώσει τις πρώτες της gaming οθόνες. Ο λόγος για τις ASRock PG34WQ15R & PG27FF, η πρώτη μια ultrawide με VA panel και ανάλυση 3440 x 1440 pixels και η δεύτερη μια 27 ιντσών IPS με ανάλυση Full HD, 1920 x 1080.

Τα δεδομένα υπάρχουν στην επίσημη σελίδα των FreeSync monitors της AMD και τα specs τους δείχνουν high end, με ρυθμό ανανέωσης από τα 48Hz έως τα 165Hz και για τα δύο μοντέλα, συμβατό με το πρότυπο Freesync Premium.

Όσον αφορά την ultrawide, η HDMI μπορεί να οδηγήσει μόνο μέχρι τα 100Hz και για τα πλήρη 165Hz θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την DisplayPort είσοδο. Αυτό συμβαίνει λόγω του αυξημένου bandwidth που απαιτείται για να τρέξει η ανάλυση των 3440 x 1440 pixels σε συνδυασμό με τον μεγάλο αυτό ρυθμό ανανέωσης.

Πέρα από τη λίστα στο site της AMD, δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για το πότε και που θα κυκλοφορήσουν οι πρώτες οθόνες της ASRock στην αγορά, ούτε και ποιανού το panel φορούν, αλλά είναι εντυπωσιακό το πόσες πολλές εταιρίες “δοκιμάζουν την τύχη τους” και σε αυτή την αγορά, με χαρακτηριστικά φτιαγμένα ειδικά για gamers.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα