Φήμες λένε ότι οι Arc GPUs σταματούν: Η Intel διαψεύδει εμφατικά

Το παιχνίδι των καρτών γραφικών καλά κρατεί και η Intel απαντά στις φήμες ότι οι Arc Alchemist κάρτες γραφικών υπολειτουργούν και θα σταματήσουν να πωλούνται.

Θύελλα έχει ξεσπάσει στον ειδησεογραφικό κόσμο μετά από σωρεία άρθρων να αναφέρουν ότι οι GPUs της Intel, Arc Alchemist δεν είναι αρκετά εντυπωσιακές και έρχονται με hardware προβλήματα που δεν τις επιτρέπουν να λειτουργήσουν σωστά.

Μετά από δύο καυστικά άρθρα του Tom’s Hardware, το ένα επικαλείται “κακό software”, ενώ το άλλο αναφέρει ότι οι επιδόσεις στο ray tracing είναι “100 φορές πιο αργές”, επικαλούμενη και πάλι προβλήματα στο software. Η Intel διαχώρισε τις Arc από το υπόλοιπο lineup των ενσωματωμένων σε επεξεργαστές καρτών γραφικών και έληξε το Day 0 support για πολλές γενιές, που σημαίνει ότι δε θα υπάρχει υποστήριξη για νέα παιχνίδια και διορθώσεις ασφαλείας από τη πρώτη μέρα κυκλοφορίας/ανακοίνωσης.

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε το τμήμα των drivers της Intel να “υπολειτουργεί”, αφού ακόμα και ο Day 0 driver για το Elden Ring, νωρίτερα μέσα στο έτος, δεν υπάρχει πουθενά.

Το επικοινωνιακό κομμάτι της Intel, με εκπροσώπους όπως ο Ryan Shrout του PC Perspective και μηχανικών που δούλεψαν επάνω στις νέες Arc, έδειξε να τα πηγαίνει καλά αφού εμφανίστηκαν σε πολλά μέσα και YouTubers για να πουν περισσότερα για τη νέα γενιά των καρτών γραφικών που θεωρείται ο “τρίτος παίκτης” στο χώρο των καρτών γραφικών.

Το διάστημα που μας πέρασε η Intel κυκλοφόρησε επίσημα νέους beta drivers που βελτιώνουν ελαφρώς τις επιδόσεις κάτι που εξέτασαν media όπως το Igor’s Lab, ενώ η εταιρία θα βελτιώσει και τον τρόπο που αναπτύσσει καινούργιους drivers στο μέλλον, κάτι που εξαρτάται από την αποδοχή που θα έχουν οι νέες κάρτες γραφικών από τους καταναλωτές.

Μετά από αυτό το δημόσιο θάψιμο, η Intel με πρωτοστάτη τον Raja Koduri (πρώην AMD), βγήκε να διορθώσει τα κακώς κείμενα απαντώντας σε μήνυμα, πως οι Arc Alchemist ήρθαν για να μείνουν και πως η Intel παραμένει πιστή στο χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει εξ’ αρχής.

Πέραν αυτών, επίσημες πηγές αναφέρουν ότι η διάθεση των Arc θα γίνει σταδιακά και όχι μέσα στο καλοκαίρι, αλλά προς το τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου λόγω καθυστερήσεων στη γραμμή παραγωγής.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα