Η Samsung Odyssey Ark είναι το επόμενο βήμα στις curved gaming οθόνες

Μια οθόνη 55 ιντσών θέλει να μας χαρίσει την απόλυτη gaming εμπειρία και η Samsung μας παρουσιάζει τη δική της πρόταση για το 2022.

Μιας και αρκετοί enthusiasts χαίρονται μεγάλες σε μέγεθος οθόνες, η Samsung φαίνεται πως ακούει ακριβώς αυτό το trend και απαντά με την αποκάλυψη της σειράς Odyssey Ark. Πρόκειται για μια curved οθόνη 55 ιντσών που μοιάζει εμφανισιακά με τηλεόραση, φέρει όλα τα καλούδια από την αγορά των monitors και έρχεται με ρυθμό ανανέωσης 165Hz.

Το πρώτο εντυπωσιακό πράγμα στην οθόνη-τηλεόραση είναι η βάση της, που επιτρέπει περιστροφή και κατά 90 μοίρες, στο mode που η Samsung αναφέρει απλά ως, cockpit mode, ιδανικό για simulators ενώ ο φωτισμός Eclipse θέλει να δημιουργήσει ατμόσφαιρα σε οτιδήποτε βλέπετε.

Αυτό που δεν υπάρχει στις τυπικές τηλεοράσεις, αλλά απαντά στα προβλήματα όσων έχουν μια τέτοια TV επάνω στο γραφείο τους για PC monitor, είναι η δυνατότητα χρήσης ενός μόνο μέρους του monitor και όχι όλων των 55 ιντσών.

Η δυνατότητα αυτή παρέχεται με τη μορφή ρυθμίσεων που μικραίνουν το μέγεθος της οθόνης σε 27 ίντσες, επιτρέποντας να μετακινήσουν το viewport σε κάθε σημείο εντός των 55 ιντσών. Μεταξύ άλλων, υποστηρίζονται και πολλοί λόγοι πλευρών και πέρα από 16:9, η 55άρα Odyssey Ark μετατρέπεται και σε monitor 21:9 ή και 32:9, εάν χρειαστεί.

Από πλευράς χαρακτηριστικών, η τηλεόραση έρχεται με ανάλυση 4K, 3840 x 2160 pixels, κοιλότητα 1000R και VA panel, χρόνο απόκρισης 1ms, Quantum HDR 2000, Mini LED, HDMI 2.1, LAN, USB 2.0 και Bluetooth μεταξύ πολλών άλλων, ενώ η τιμή της στην Ελλάδα ενδέχεται να αγγίξει και τα 3000€ (ή 2599 αγγλικές λίρες).

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα