Η GIGABYTE παρουσίασε τον πρώτο της PCIe Gen 5 SSD, AORUS Gen5 10000

Με ταχύτητες που αγγίζουν τα 10GB/s και ευέλικτη σχεδίαση με γνώμονα τις χαμηλές θερμοκρασίες, η Gigabyte δείχνει έτοιμη για την επόμενη γενιά PCs, με τον νέο της NVMe SSD.

Οι ταχύτητες του νέου AORUS Gen5 10000 φαίνονται ήδη από την ονομασία του, ενώ σύμφωνα με τους αριθμούς, είναι σχεδόν 50% ταχύτερος από τους τωρινούς PCIe Gen4 SSDs που κυκλοφορούν στην αγορά.

Η Gigabyte ανεβάζει τον πήχη στο σχεδιαστικό επίπεδο και στο εσωτερικό του νέου αυτού AORUS SSD, βρίσκουμε 3D-TLC NAND Flash μνήμες, καθώς και μια αρκετά λεπτή σχεδίαση για μεγαλύτερη ευελιξία σε όλα τα πιθανά PC setups.

Ο ελεγκτής του εν λόγω drive, είναι ο PS5026-E26 της Phison και όπως με τον πρώτο AORUS Gen 4 που κυκλοφόρησε το 2019 και είχα την ευκαιρία να τον δοκιμάσω, υπόσχεται θεωρητικές ταχύτητες έως και 13GB/s στην ανάγνωση, κάτι που εξαρτάται και από τις NAND Flash που θα πλαισιωθεί ένα drive.

Όσον αφορά τις ταχύτητες αυτού του μοντέλου, η Gigabyte μας έδωσε και τα πρώτα νούμερα από το CrystalDiskMark, που δείχνουν την εντυπωσιακή φύση του AORUS Gen5 10000. Στο screenshot, διακρίνουμε και υψηλά 4K writes που σημαίνει ότι η ταχύτητα και στα μικρότερα αρχεία θα είναι κορυφαία, και πολλές φορές μεγαλύτερη ακόμα και από ένα Gen 4 drive.

Όσον αφορά λοιπές πληροφορίες, όπως το χρόνο απόκρισης και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία για τον AORUS Gen5 10000, η Gigabyte διατηρεί κλειστά τα χαρτιά της, ωστόσο περιμένουμε σύντομα περισσότερες πληροφορίες και δοκιμές.

Με πληροφορίες από το δελτίο τύπου της Gigabyte.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα