Curved ή Flat; 2-σε-1 η νέα οθόνη Corsair OLED 45 ιντσών XENEON FLEX!

Η νέα gaming οθόνη της Corsair θέλει να ενοποιήσει δύο κατηγορίες monitor σε μια, και το panel της LG που κρύβεται στο εσωτερικό, είναι η κινητήριος δύναμη.

Η XENEON FLEX 45WQHD240 OLED, όπως είναι η πλήρης ονομασία της, είναι μια “εύκαμπτη” οθόνη η οποία μπορεί να ρυθμιστεί σε flat ή curved (έως 800R) ανάλογα με τις προτιμήσεις του χρήστη, πράγμα άκρως ενδιαφέρον για τους geeks που θέλουν να μάθουν και πως λειτουργεί το σύστημα της Corsair.

Η οθόνη εμφανίστηκε και στην GamesCom, μια έκθεση που λαμβάνει χώρα στη Γερμανία στο τέλος Αυγούστου, και ξανα-ανοίγει τις πύλες της στο κοινό, μετά από μια έντονη απουσία λόγω της πιο πρόσφατης πανδημίας του COVID-19.

Το panel που βρίσκεται πίσω και από αύτη την οθόνη της Corsair, είναι τύπου W-OLED, είναι εύκαμπτο, διευκολύνοντας έτσι την αλλαγή της κοιλότητας έως και τα 800mm (800R).

Η αλλαγή της κοιλότητας πραγματοποιείται από έναν ειδικό μηχανισμό στο πίσω μέρος που φέρνει το monitor στη θέση που θέλουμε. Όπως μας δείχνει η Corsair, μπορούμε να ρυθμίσουμε ακριβώς την κοιλότητα της οθόνης ανάλογα με το περιεχόμενο, αλλά και την απόσταση που καθόμαστε από την οθόνη.

Η ανάλυση των 3440 x 1440 pixels (UWQHD) είναι αρκετή και άφθονη για όλα τα games και η διαγώνιος των 45 ιντσών, δείχνει μεγάλη, αλλά είναι ιδανική, ωστόσο οι περισσότερες οθόνες με αυτή την ανάλυση κυκλοφορούν με διαγώνιο 34 ίντσες (21:9).

Το W-OLED panel, χάρη στο έξτρα λευκό pixel του, υπόσχεται υψηλή φωτεινότητα που αγγίζει τα 1000 nits, ενώ έρχεται με contrast ratio 1,350,000:1, αρκετά εντυπωσιακό, όπως όλες οι OLED.

Σε αντίθεση με πολλές OLED, η Corsair μας αναφέρει ότι θα υποστηρίζει έως και το 99% του φάσματος DCI-P3, διευκολύνοντας έτσι και τις επαγγελματικές ανησυχίες των χρηστών, ενώ το μεγάλο ερωτηματικό είναι και η πολυετής συνεργασία που έχει επισυνάψει η Corsair με την LG Display για την παροχή τέτοιων panel και για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Το εξίσου σημαντικό, είναι τα 240Hz που τρέχει το συγκεκριμένο, υποστηρίζοντας όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες, όπως AMD FreeSync Premium και το NVIDIA G-Sync (compatible).

Μεταξύ άλλων, η Corsair θέλει να δώσει τέλος και στο γνωστό πρόβλημα του burn-in, βάζοντας ορισμένα “anti-burn-in” χαρακτηριστικά, με τριετή εγγύηση Zero Burn in και Zero Dead Pixel.

Την ίδια στιγμή που η τιμή της “εύκαμπτης”, όπως περιέργως αναφέρουν πολλά μέσα, οθόνης, η τιμή λιανικής παραμένει μυστήριο με την Corsair να κρατά τα χαρτιά της κλειστά για την ώρα, ειδικά όταν υπάρχουν πιο σημαντικά οικονομικά ζητήματα στο εσωτερικό της.

Όπως αναφέρουν στελέχη της εταιρίας στην GamesCom, η τεχνολογία της LG Display που τροφοδοτεί τη νέα XENEON FLEX 45WQHD240 OLED, αποτελεί αποκλειστικότητα της Corsair, για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα