Νέα σειρά Gaming IPS & VA οθονών με premium αέρα από την AOC

Με 27 ίντσες και δύο διαφορετικά panels VA και IPS, η “5η γενιά οθονών”, όπως την ονομάζει η AOC βρίσκεται προ των πυλών.

Ουσιαστικά μιλάμε για δύο μοντέλα, τις AG275QX/EU και AG275QXN/EU. Η πρώτη φέρει ένα Fast IPS panel, το οποίο είναι η τελευταία λέξη της μόδας στα IPS και χάρη στην πιο λεπτή κατασκευή του panel οδηγεί σε ταχύτερη απόκριση και έτσι καλύτερες επιδόσεις σε competitive τίτλους.

Και οι δύο οθόνες μοιράζονται την ίδια ανάλυση των 2560 x 1440 pixels, και έχουν χρόνο απόκρισης 1ms GtG μαζί με το πρότυπο DisplayHDR 400 για πιο ευρεία γκάμα χρωμάτων. Επίσης, και οι δύο τρέχουν στα 165Hz (170Hz με overclock) προσφέροντας έτσι απολαυστικό gaming σε κάθε πλατφόρμα. Η VA έκδοση που ακούει στο όνομα AG275QXN/EU εστιάζει και αυτή στην υψηλή απόκριση με 1ms GtG.

Πληροφορίες από το δελτίο τύπου της AOC:

Για να δημιουργήσετε ακόμα υψηλότερη ευκρίνεια σε κινούμενες εικόνες, και τα δύο μοντέλα προσφέρουν τη λειτουργία MBR (Motion Blur Reduction) για επίτευξη 1 ms MPRT.

Σε αυτήν τη λειτουργία, ο οπίσθιος φωτισμός είναι σε αρμονία με τον ρυθμό ανανέωσης, έτσι ώστε οι πιο αργές μεταβάσεις pixel να γίνονται πρακτικά αόρατες, δημιουργώντας την πιο καθαρή μετάβαση μεταξύ μεμονωμένων καρέ.

Το εξαιρετικά χαμηλό input lag διασφαλίζει επίσης ότι οι κινήσεις των χρηστών μεταφράζονται σε οπτικές εικόνες σχεδόν αμέσως, επιτρέποντας στους παίκτες να ανταγωνίζονται στα υψηλότερα επίπεδα.

Ενώ η AG275QXN/EU υποστηρίζει Adaptive-Sync, η AG275QX/EU είναι επίσης συμβατή με NVIDIA G-Sync, επομένως και στα δύο μοντέλα δεν θα προκύπτουν τεχνουργήματα όπως stuttering ή tearing λόγω ασυμφωνίας πλαισίου.

Το νέο design της σειράς AGON 5 είναι μεν premium όμως απλό ώστε να ταιριάζει στην αισθητική οποιουδήποτε παίκτη. Ευέλικτα, ώστε να επιτρέπουν στους παίκτες να συνδέουν επιπλέον περιφερειακά, joysticks, gamepads κ.λπ., τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με διανομέα USB 3.2 Gen τεσσάρων θυρών.

Η εργονομική και στιβαρή μεταλλική βάση προσφέρει ρύθμιση ύψους 150mm, εύρος περιστροφής -20/20°, εύρος κλίσης -5/23° και προσανατολισμό περιστροφής 90°, κάνοντας τα πολύωρα gaming sessions πιο άνετα από ποτέ.

Για ακόμη περισσότερη ευελιξία υπάρχει η επιλογή βάσης VESA. Επιπλέον, η τεχνολογία FlickerFree και η λειτουργία Low Blue συμβάλλουν σε μια πιο υγιή εμπειρία gaming, ιδίως τις βραδινές ώρες.

Οι AGONAG275QX/EU και AG275QXN/EU θα γίνουν διαθέσιμες από τον Σεπτέμβριο του 2022 στην προτεινόμενη τιμή των 439€ και 359€, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα