Παρμένο από την ιστορία του Android το Dynamic Island της Apple

Μετά την αποκάλυψη των νέων iPhone, πολλοί είναι αυτοί που εστίασαν στο Dynamic Island, ένα χαρακτηριστικό με περίεργο όνομα και ενδιαφέρουσα ιστορία.

Η Apple εισήγαγε το Dynamic Island με σκοπό να κάνει πιο ενδιαφέρον το notch στα smartphones της, αξιοποιώντας σαν ένα λειτουργικό κομμάτι του τηλεφώνου αντί για ένα στατικό σχέδιο που σίγουρα έχει στο παρελθόν δημιουργήσει αντιδράσεις. Το notch ήταν και συνεχίζει να είναι από τα πρώτα πράγματα που χαρακτήριζαν αρνητικά στα iPhones, τόσο οι δημοσιογράφοι όσο και απλοί χρήστες που ενοχλούνταν από αυτή την “εγκοπή”.

Γρήγορα όμως το χαρακτηριστικό έπεσε σε δημοφιλία και πλέον, κάθε μεγάλος Android κατασκευαστής διαθέτει notch σε κάποια από τις συσκευές του. Το Dynamic Island, ή αλλιώς, η έξυπνη χρήση του notch δεν ήταν κάτι που ενδιέφερε κάποιον κατασκευαστή Android και γι’ αυτό η Apple κατάφερε να πρωτοπορήσει.

Τα πράγματα βέβαια είναι κάπου στη μέση, γιατί LG V10!

Το συγκεκριμένο smartphone που μετράει ούτε λίγο ούτε πολύ 7 έτη ζωής, είχε φέρει πρώτο το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό στο προσκήνιο, ωστόσο το αδύναμο marketing της LG, σε συνδυασμό με τη σταθερή επικράτηση άλλων formats και τιμών, έθαψαν με συνοπτικές διαδικασίες το high end smartphone της. Τόσο που όλοι μας το ξεχάσαμε και είδαμε το νέο notch της Apple ως κάτι καινούργιο. Εκτός από αυτούς που θυμούνται πολύ καλά την πρόσφατη ιστορία των smartphones, όπως δηλαδή η Apple.

Η τακτική της Apple, να επαναφέρει παλιές μόδες όπως το “dynamic island” επιβεβαιώνεται και πάλι. Η εταιρία φέρνει με το σταγονόμετρο χαρακτηριστικά που υπήρξαν στο παρελθόν, όπου στην προκειμένη περίπτωση τυγχάνει να είναι από το οικοσύστημα των Android. Στην προ-Android εποχή, το πρώτο iPhone κοιτούσε συσκευές όπως της Nokia και της Blackberry, οπότε γνωρίζουμε ότι η Apple πάντοτε πατούσε σε σχεδιαστικές επιλογές άλλων, κάνοντάς τες απλά καλύτερες στην πράξη.

Το εξαιρετικό iPhone 14, δείχνει ότι παρά τι ελάχιστες διαφορές με τον προκάτοχό του, έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό οικοσύστημα προϊόντων που ουσιαστικά έφεραν την Apple σε αυτό το μεγαθήριο που βρίσκεται σήμερα.

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα