Fujifilm X-H2: H πρώτη APS-C κάμερα που τραβάει 8K video

Η Fujifilm ανακοίνωσε την X-H2, τη νέα της mirrorless κάμερα-υπερόπλο που φέρει αισθητήρα APS-C 40,2 megapixel και την υψηλότερη ανάλυση από οποιαδήποτε κάμερα της σειράς X.

Είναι επίσης η πρώτη APS-C κάμερα στον κόσμο που έχει δυνατότητα εγγραφής 8K 30p σε Apple ProRes format.

Στην καρδιά της X-H2 χτυπάει ο αισθητήρας X-Trans CMOS 5 HR με την υψηλότερη ανάλυση που έχουμε δει μέχρι σήμερα από APS-C κάμερα, και είναι ο πρώτος που προσφέρει τη λειτουργία Pixel Shift Multi-Shot (σύνθεση 20 λήψεων με εξωτερικό λογισμικό), φτιάχνοντας έτσι φωτογραφίες έως και 160MP!

Ο αισθητήρας έχει επίσης ευαισθησία που ξεκινάει από το ISO 125 και η ταχύτητα του ηλεκτρονικού κλείστρου έχει βελτιωθεί κατά 2,5 stops σε 1/180.000 του δευτερολέπτου.

Ο APS-C τραβάει πλέον 8K Video στα 30 καρέ

Τα διαθέσιμα formats είναι ProRes 422 HQ, ProRes 422 και ProRes 422 LT ενώ η εταιρία έχει δουλέψει πάρα πολύ στην μείωση των θερμοκρασιών του σώματος, που όπως καταλαβαίνουμε, θα είναι μεγάλο.

Η Fujifilm αναφέρει ότι χάρη στον αισθητήρα X-Trans CMOS 5 HR, το 2x ψηφιακό ζουμ έχει “λίγη έως καθόλου απώλεια στην ανάλυση” σε λειτουργία 4K.

Εάν συνδυαστεί με μια εξωτερική συσκευή εγγραφής μέσω HDMI, η κάμερα μπορεί να γράψει βίντεο 12-bit 8Kp30 RAW σε Apple ProRes ή Blackmagic RAW format. Επιπλέον, το flat προφίλ F-Log2 της Fujifilm που αναπτύχθηκε πρόσφατα, επεκτείνει το δυναμικό εύρος του βίντεο κατά 13+ stops.

Με IBIS 5 αξόνων για εντυπωσιακά hand-held πλάνα

Η X-H2 διαθέτει επίσης IBIS 5 αξόνων (in-body image stabilization), και η Fujifilm μας λέει ότι σε περιπτώσεις που παλιότερα θα απαιτούσαν επιπλέον εξοπλισμό, τώρα τα πλάνα βγαίνουν το ίδιο σταθερά και με το χέρι. Το ηλεκτρονικό σκόπευτρο είναι υψηλής ευκρίνειας με 5,76 εκατομμύρια dots, μεγέθυνση 0,8x και ρυθμό ανανέωσης έως και 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Η πίσω οθόνη είναι μια LCD μεταβλητής γωνίας με 1,62 εκατομμύρια dots.

Στα θετικά βάζουμε και τα 79 σφραγισμένα από τις καιρικές συνθήκες σημεία, για αυξημένη αντοχή στη σκόνη και την υγρασία και είναι κατασκευασμένη για να αντέχει τη χρήση ακόμα και σε extreme θερμοκρασίες -10 βαθμών Κελσίου.

Η Fujifilm X-H2 αναμένεται στα τέλη Σεπτεμβρίου έναντι $1999, τιμή που αφορά μόνο το σώμα και $2.499 σε πακέτο με τον εξαιρετικό XF 16-80mm f/4 R OIS ως κιτ.

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα