Χωρίς το 16-pin 12VHPWR connector οι AMD Radeon RX 7000 GPUs

Η AMD επιβεβαίωσε ότι το νεότερο feature των RTX 40 Series θα απουσιάζει από τη δική της σειρά καρτών γραφικών.

Μετά τον σάλο που προκάλεσε το 16-pin 12VHPWR power connector στις RTX 4090 σε πολλούς χρήστες, η AMD ξεκαθαρίζει τη θέση της σχετικά με την ύπαρξή του στην επόμενη γενιά καρτών γραφικών της. Όπως μεταφέρει το Techpowerup, η AMD δια στόματος Scott Herkelmann, Senior Vice President του AMD Radeon group, επιβεβαίωσε στο Twitter ότι η επόμενη σειρά της εταιρίας δε θα φέρει το εν λόγω connector.

Το πρόβλημα με τον power connector εντοπίζεται στο ότι είναι “ευαίσθητο στις τσακίσεις” και εύκολο να χαλάσει. Αυτό οδήγησε δεκάδες κατόχους της πανάκριβης RTX 4090 σε RMA, αφού οι ακροδέκτες έλιωσαν τμήμα της κάρτας γραφικών – χαλώντας και τον ίδιο τον connector.

Η Nvidia, έχοντας αυτά τα “καυτά” νέα στα χέρια της θα ρυθμίσει το πρόβλημα, όμως μένει να δούμε πως θα συμβεί αυτό, αφού περιμένουμε μέσα στον Νοέμβριο και την κυκλοφορία της πιο προσιτής RTX 4080 16GB, η οποία θα πρέπει να έρθει χωρίς αντίστοιχα προβλήματα.

Φυσικά αξίζει να αναφέρουμε και πάλι, ότι το πρόβλημα εντοπίζεται μόνο στον αντάπτορα που δίνεται μαζί με κάποιες κάρτες γραφικών, όπως και τις Founders Edition (reference), ενώ ο ίδιος αντάπτορας δίνεται μαζί και με πολλές custom κάρτες γραφικών της αγοράς.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα