Ήρθε για να μείνει η POV κάμερα στα κράνη της Formula 1

Οι αγώνες της Formula 1 βρίσκονται εδώ και πολύ καιρό στην αιχμή της τεχνολογίας, με τις ομάδες να ξοδεύουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για να δημιουργήσουν μερικά από τα ταχύτερα και πιο προηγμένα μονοθέσια στον πλανήτη.

Η παγκόσμια τηλεοπτική μετάδοση της Formula 1 έχει ανοίξει νέα, δικά της μονοπάτια, βασιζόμενη σε ελικόπτερα σε κάθε αγώνα για εναέρια θέαση, κάμερες ενσωματωμένες στην κορυφή των στροφών – ακόμη και κάμερες 360 μοιρών πάνω στα ίδια τα μονοθέσια.

Τα τελευταία δύο χρόνια, η F1 δοκιμάζει κάμερες τοποθετημένες και στα κράνη των οδηγών, ώστε οι θεατές να βλέπουν την πίστα από την οπτική γωνία των αγαπημένων τους πιλότων.

Οι μίνι κάμερες δοκιμάστηκαν αρχικά σε μερικούς μόνο οδηγούς κατά τη διάρκεια ελεύθερων δοκιμών σε επιλεγμένα grand prix, κατά τη διάρκεια του 2022. Την ερχόμενη σεζόν, η F1 επιβάλλει σε όλους τους οδηγούς της να φέρουν τις κάμερες στο κράνος, υποσχόμενη θεαματικά πλάνα και από τις 23 πίστες σε όλο τον κόσμο που περιλαμβάνονται στο καλεντάρι της Formula 1 του 2023.

Το Autoblog εικάζει ότι η συνεργασία μεταξύ της F1 και της Racing Force Group για να φέρει τις μίνι κάμερες σε κάθε οδηγό αυτή τη σεζόν οφείλεται στην αυξανόμενη δημοτικότητα της σειράς του Netflix, “Drive to Survive”, η οποία καταγράφει κάθε σεζόν της F1 – ενώ σε πολλές περιπτώσεις προσθέτει λίγο δράμα στα γεγονότα.

Η νέα σεζόν ξεκινά στις 3 Μαρτίου 2023 με πρώτο αγώνα στο Bahrain.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα