Ένα νέο AI εργαλείο αφαιρεί υδατογραφημάτα με απόλυτη επιτυχία

Η τεχνητή νοημοσύνη που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία φωτορεαλιστικών έργων τέχνης προκαλεί ήδη σημαντική αναταραχή στον κλάδο της φωτογραφίας, αλλά ένα νέο εργαλείο, το WatermarkRemover.io, είναι από τα πιο ανησυχητικά.

Το WatermarkRemover.io, το οποίο διατίθεται δωρεάν, χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για την αφαίρεση υδατογραφημάτων από εικόνες – όπως υποδηλώνει το όνομά του. Παρόλο που υπάρχουν καλοπροαίρετοι λόγοι για να θέλετε να αφαιρέσετε ένα υδατογράφημα από μια εικόνα, είναι εύκολο να φανταστούμε πολύ πιο κακόβουλα σενάρια στα οποία κάποιος θέλει να το αφαιρέσει από μια φωτογραφία, όπως το να χρησιμοποιήσει μια εικόνα που καλύπτεται από πνευματικά δικαιώματα.

Όσον αφορά την τεχνητή νοημοσύνη στην επεξεργασία φωτογραφιών, τη βλέπουμε όλο και πιο συχνά με τη μορφή εργαλείων και online εφαρμογών. Σχεδόν κάθε σημαντική εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών περιλαμβάνει πλέον χαρακτηριστικά AI, συμπεριλαμβανομένου και του Adobe Photoshop.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως με το ON1 Photo RAW 2023, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε AI για επεξεργασία με ένα κλικ σε συγκεκριμένα σημεία μιας εικόνας. Αν θέλουμε να επεξεργαστούμε τον ουρανό, κάνουμε κλικ στον ουρανό και η μηχανική μάθηση του προγράμματος δημιουργεί μια μάσκα του ουρανού, επιτρέποντας ακριβείς τοπικές παρεμβάσεις στην φωτογραφία.

Η Skylum βρίσκεται στην πρώτη γραμμή όσον αφορά την τεχνητή νοημοσύνη στην επεξεργασία φωτογραφιών, παρέχοντας προγράμματα όπως το Luminar Neo, το οποίο χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη σχεδόν σε κάθε εργαλείο του. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι εφαρμογές χρησιμοποιούν AI για να απλοποιήσουν τις υπάρχουσες εργασίες επεξεργασίας, αντί να την χρησιμοποιούν για να αλλάξουν ριζικά μια εικόνα.

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα