Η Google ανακοίνωσε το Bard, το αντίπαλο δέος του ChatGPT

“Το AI είναι η πιο βαθιά τεχνολογία πάνω στην οποία εργαζόμαστε σήμερα. Είτε βοηθά τους γιατρούς να ανιχνεύουν ασθένειες νωρίτερα είτε δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες στη γλώσσα τους, η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά τους ανθρώπους, τις επιχειρήσεις και τις κοινότητες να ξεκλειδώσουν τις δυνατότητές τους.

Και ανοίγει νέες ευκαιρίες που θα μπορούσαν να βελτιώσουν σημαντικά τη ζωή δισεκατομμυρίων.”

Με αυτές τις φράσεις ξεκινά ο CEO της Google, Sundar Pichai, ο οποίος μεταξύ άλλων ανακοίνωσε πως η εταιρία λανσάρει και επίσημα το αντίπαλο δέος του ChatGPT, ή αλλιώς, το AI Bard. Η Google υπήρξε μια από τις πρώτες εταιρίες που ξεκίνησαν να ασχολούνται με το AI και δε χρειάστηκε παρά μόνο δύο χρόνια για να αναπτύξει και να φτάσει το σύστημά της σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο.

Το Bard ξεκινάει τη λειτουργία του ως ένα chat πρόγραμμα AI, ή conversational AI και βασίζεται στο μοντέλο Language Model for Dialogue Applications (LaMDA) – ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι η εταιρία παρέχει πολλά διαφορετικά μοντέλα, ειδικά σχεδιασμένα για διαφορετικές εφαρμογές και χρήσεις.

Για την ώρα, η κυκλοφορία του Bard γίνεται πιλοτικά σε ορισμένους developers ενώ θα ανοίξει τις πύλες τους στο κοινό εντός των επόμενων εβδομάδων.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα