Νέο AORUS Gaming Box με RTX 4090 έχει στα σκαριά η Gigabyte

Η Gigabyte σχεδιάζει την κυκλοφορία ενός νέου AORUS Gaming Box με βάση τη νέα γενιά καρτών γραφικών RTX 40 από την Nvidia. Το AORUS Gaming Box είναι επί της ουσίας μια εξωτερική κάρτα γραφικών που συνδέεται μέσω Thunderbolt 4, και σύμφωνα με το υλικό που υπάρχει αυτή τη στιγμή διαθέσιμο, βλέπουμε ότι διαθέτει λιγότερες θύρες HDMI από τον προκάτοχό του, αλλά μια επιπλέον σύνδεση USB Type-C.

Η Gigabyte θα προεγκαταστήσει επίσης μια ‘πειραγμένη’ έκδοση της NVIDIA GeForce RTX 4090 με ενσωματωμένο σύστημα υδρόψυξης. Όπως δείχνουν οι παρακάτω εικόνες, το νέο AORUS Gaming Box διαθέτει τέσσερις εξόδους βίντεο, με τριπλές συνδέσεις DisplayPort και μία σύνδεση HDMI.

Επιπλέον, η Gigabyte περιλαμβάνει μια σύνδεση Gigabit Ethernet και δύο θύρες USB 3.0 Type-A, καθώς και τη θύρα Thunderbolt για τη σύνδεση σε φορητό υπολογιστή ή MacBook.

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν είναι σαφές αν η eGPU διαθέτει θύρα Thunderbolt 3 ή Thunderbolt 4 όμως το πιο πιθανό είναι το δεύτερο αν αναλογιστούμε το ρυθμό μεταφοράς που είναι στα 40Gbps. Ωστόσο αυτό εγείρει άλλα ερωτήματα όπως το εάν οι περιορισμοί του προτύπου σύνδεσης αρκούν για να τρέξει στα μέγιστα η RTX 4090 στο εσωτερικό και το πιο πιθανό είναι πως θα περιορίζεται αρκετά, όπως δηλώνουν και οι πρώτες πληροφορίες.

Η ημερομηνία κυκλοφορίας παραμένει άγνωστη προς το παρόν, όπως και η τιμή του συγκεκριμένου μοντέλου. Η αντίστοιχη RTX 3080 πωλείται στα καταστήματα με τιμή πάνω από 2.000 USD, οπότε φανταζόμαστε ότι η έκδοση RTX 4090 θα ξεπερνάει τα 2.500 USD.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα