Η Canon ανακοίνωσε την EOS R5C, κάμερα και φωτογραφική σε ένα

Η Canon ανακοίνωσε την EOS R5C, μια κάμερα χωρίς καθρέφτη πλήρους καρέ που συνδυάζει αποτελεσματικά την EOS R5 με μια κινηματογραφική κάμερα Cinema EOS, όλα σε ένα μόνο σώμα. Είναι φυσικά παρόμοια με την EOS R5 με αξιοσημείωτες προσθήκες ένα βαθύ σημείο στο πίσω μέρος για να φιλοξενήσει έναν ανεμιστήρα, και ένα κόκκινο κουμπί κλείστρου στο μπροστινό μέρος.

Ο διακόπτης λειτουργίας στο επάνω μέρος της EOS R5C παρέχει την επιλογή εκκίνησης της κάμερας είτε σε λειτουργία φωτογραφίας είτε σε λειτουργία βίντεο.

Αυτό που ξεχωρίζει την EOS R5C είναι ότι κάθε λειτουργία παρέχει μια εντελώς διαφορετική εμπειρία χρήστη και για συγκεκριμένη περίπτωση χρήσης Όταν ενεργοποιείται σε λειτουργία φωτογραφίας, η κάμερα λειτουργεί όπως η τυπική EOS R5 και παρέχει όλες τις δυνατότητες αυτής της κάμερας.

Χρησιμοποιεί τον ίδιο αισθητήρα CMOS 45MP με αυτόματη εστίαση dual pixel, την ίδια μπαταρία και προσφέρει την ίδια μηχανική λήψη 12 fps ή ηλεκτρονική ριπής λήψης 20 fps. Η μόνη παράλειψη είναι ότι η R5C δεν περιλαμβάνει σταθεροποίηση εικόνας στο σώμα.

Όταν ενεργοποιείται σε λειτουργία βίντεο, η κάμερα λειτουργεί ουσιαστικά ως κάμερα Cinema EOS, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος μενού Cinema EOS και όλων των τυπικών επιλογών που υπάρχουν στις επαγγελματικές κινηματογραφικές μηχανές Cinema EOS.

Η λειτουργία βίντεο στην R5C προσφέρει επίσης μια σειρά από λειτουργίες που δεν υπάρχουν στο τυπικό EOS R5. Η EOS R5C μπορεί να προσφέρει απεριόριστο χρόνο εγγραφής σε οποιαδήποτε λειτουργία έως και 8K/60p, χάρη στο εσωτερικό σύστημα ενεργής ψύξης του.

Μπορεί επίσης να καταγράψει υψηλούς ρυθμούς καρέ έως και 4K/120p σε χρώμα 4:2:2 10-bit, χωρίς περικοπή αισθητήρα, διατηρώντας παράλληλα την πλήρη λειτουργία αυτόματης εστίασης.

Είναι επίσης η πρώτη κάμερα Canon που παρέχει εσωτερική εγγραφή 8K/60p χρησιμοποιώντας Cinema Raw Light, μια μορφή εγγραφής Raw που βρίσκεται σε άλλες πρόσφατες κάμερες Cinema EOS της Canon, όπως η C300 Mark III, και η οποία παρέχει πιο διαχειρίσιμα μεγέθη αρχείων από τη Cinema Raw της Canon.

Το Cinema Raw Light περιλαμβάνει τώρα μια επιλογή από τρεις ρυθμίσεις ποιότητας, HQ (υψηλής ποιότητας), ST (τυπική ποιότητα) και LT (εγγραφή φωτός).

Και οι τρεις λειτουργίες καταγράφουν πληροφορία 12 bit ανεξάρτητα από το ρυθμό καρέ που χρησιμοποιείται. Άλλες λειτουργίες ειδικά για βίντεο περιλαμβάνουν εγγραφή 8K HDR σε μορφές HLG ή PQ (η R5 υποστηρίζει μόνο PQ), ταυτόχρονη εγγραφή αρχείων διακομιστή μεσολάβησης στην εσωτερική κάρτα SD, κωδικοποιητής XF-AVC της Canon, Canon Log 3 gamma, τερματικό με χρονικό κώδικα, ProRes Έξοδος ανεπεξέργαστου βίντεο μέσω HDMI έως 8K/30p, το οποίο είναι συμβατό με τον προαιρετικό προσαρμογέα μικροφώνου Tascam CA-XLR2d-C για ήχο έως και 4 καναλιών.

Η EOS R5C αναμένεται να γίνει διαθέσιμη τον Μάρτιο του 2022, με λιανική τιμή $4499.

Αποτελέσματα

Ποιότητα φωτογραφίας
8
Αυτονομία
7
Αίσθηση - Κράτημα
7
Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Η Canon ανακοίνωσε την EOS R5C, μια κάμερα χωρίς καθρέφτη πλήρους καρέ που συνδυάζει αποτελεσματικά την EOS R5 με μια κινηματογραφική κάμερα Cinema EOS, όλα σε ένα μόνο σώμα. Είναι φυσικά παρόμοια με την EOS R5 με αξιοσημείωτες προσθήκες ένα βαθύ σημείο στο πίσω...Η Canon ανακοίνωσε την EOS R5C, κάμερα και φωτογραφική σε ένα