Το tiny10 είναι η συνέχεια ενός ιδιαίτερου trend, αλλά στα Windows 10

Σε ένα post στο Twitter και στην επίσημη σελίδα του Tiny10 στο Archive.Org, ο προγραμματιστής με το ψευδώνυμο NTDEV, δημοσίευσε τα πρώτα tiny10 iso, τα οποία βασίζονται στην πιο πρόσφατη έκδοση των Windows 10.

Ο προγραμματιστής αναφέρει ότι αυτή θα είναι η τελευταία έκδοση του tiny10, καθώς το νεότερο project ονόματι tiny11 έχει εξάψει το ενδιαφέρον πολλών χρηστών στο διαδίκτυο, και δε σας κρύβουμε ότι πρωτοβουλίες σαν και αυτή έχουν μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας.

Τα tiny10 2303 έρχονται με το ίδιο σκεπτικό, όπως και το tiny11. Το tiny10 iso βασίζεται στην έκδοση 2303 και είναι ουσιαστικά μια “stripped” έκδοση των Windows 10, που σημαίνει ότι όλο το bloatware αποτελεί παρελθόν για το OS. Έτσι οι χρήστες παλαιότερων μηχανημάτων που υστερούν σε επιδόσεις, μπορούν να τους δώσουν ένα πιο φρέσκο αέρα με την εγκατάσταση του tiny10.

Όσον αφορά την υποστήριξη updates, ο NTDEV αναφέρει ότι μπορεί να λάβει τις επίσημες ενημερώσεις από την Microsoft, ωστόσο μην περιμένετε να μείνει έτσι για πάντα, αφού μια ‘περίεργη ενημέρωση’ από πλευράς Microsoft μπορεί να αμαυρώσει την εμπειρία.

Επισημαίνεται, ότι με την υποστήριξη του component store, “οι χρήστες μπορούν εύκολα να προσθέσουν επιπλέον περιεχόμενο εύκολα”, δηλώνει ο developer.

Όπως και στην περίπτωση των tiny11, έτσι και εδώ, υπάρχουν εκδόσεις x86 και x64 ξεκινώντας από τα 650MB για την έκδοση 1809 x64 Beta, και φτάνοντας στις stable εκδόσεις 22H2 στα 2.5GB. Το tiny10 iso που θα κατεβάσουμε μπορούμε να το περάσουμε σε ένα USB με τη γνωστή μέθοδο του Rufus.

Μετά την εγκατάσταση του tiny10, τα Windows καταλαμβάνουν μόλις 5.2GB στον δίσκο, χωρίς κάτι εγκατεστημένο, αλλά φυσικά ο χώρος θα μειωθεί όσο εγκαθιστούμε updates, ή προγράμματα από την πλευρά μας.

Τέλος, το project, όπως και στην περίπτωση του tiny11, είναι διαθέσιμο μέσω του Archive.org.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα