Intel Raptor Lake refresh CPUs το καλοκαίρι του 2023

Η ανανεωμένη σειρά των Intel Raptor Lake (refresh) φημολογείται ότι θα φτάσει στα ράφια των καταστημάτων τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους.

Η εν λόγω σειρά είναι είναι ακριβώς αυτό που υποδηλώνει το όνομά της – μια ανανεωμένη οικογένεια των υφιστάμενων 13ης γενιάς Raptor Lake CPUs που κυκλοφόρησαν πέρυσι.

Μια πρόσφατη διαρροή ενός roadmap τόνισε ότι τα chips θα κυκλοφορήσουν το τρίτο τρίμηνο του 2023 και φαίνεται ότι ο ‘leaker’, wxnod, έχει περιορίσει την ημερομηνία κυκλοφορίας στον Αύγουστο του 2023.

Οι Intel Raptor Lake Refresh θα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τη λιθογραφία ‘Intel 7’ και αναμένεται να έρθουν με ορισμένες μικρές βελτιστοποιήσεις όπως ταχύτερα ρολόγια, ενώ θα είναι συμβατοί με τις υπάρχουσες μητρικές με τα LGA 1700.

Υπάρχουν κάποιες φήμες ότι η σειρά θα προσφέρει ένα μικρό bump όσον αφορά τις multithreaded επιδόσεις και θα φέρει ακόμα μεγαλύτερες cache, με σκοπό να αντιμετωπίσει τους Ryzen 7000X3D που κυκλοφόρησε πρόσφατα η AMD.

Οι φήμες υποδηλώνουν επίσης ότι ο DLVR (Digital Voltage Regulator) θα βρίσκεται μέσα στους επεξεργαστές, σύστημα το οποίο αναμένονταν και για τους non-refresh επεξεργαστές, ωστόσο δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.

Η σειρά θα ανανεωθεί σε όλα τα segments, από mainstream μέχρι και workstations με μοντέλα 35W, 65W και 125W TDP, όπως δηλώνει η πηγή μας.

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα