Δύσκολη εποχή για τα PC monitors: Ρεκόρ χαμηλών πωλήσεων

Οι στάσιμες πωλήσεις λόγω της χαμηλής ζήτησης ταλαιπωρούν σχεδόν όλες τις αγορές αυτή την περίοδο, ιδίως όταν πρόκειται για το DIY PC ή την αναβάθμιση εξαρτημάτων και περιφερειακών ενός υπολογιστή, όπως είναι οι οθόνες.

Πριν από λίγες ημέρες, η International Data Corporation, ή IDC, παρακολούθησε στενά την αγορά των PC monitors και εξέτασε το μερίδιο αγοράς των πέντε κορυφαίων κατασκευαστών, όσον αφορά το τέταρτο τρίμηνο, φτάνοντας σε μερικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Οι αποστολές οθονών PC από τους κατασκευαστές προς τα καταστήματα λιανικής έπεσαν στο χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγράψει η IDC το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

Η IDC διαπίστωσε ότι οι αποστολές PC monitors έπεσαν κατά 18,3% το τέταρτο τρίμηνο του 2022, από την ίδια περίοδο πέρυσι. Το ποσό των μονάδων που αναφερόμαστε είναι πάνω από 30,5 εκατομμύρια οθόνες, το οποίο λέγεται ότι είναι το χαμηλότερο που έχει δει η εταιρία από το 2008.

Δύσκολη εποχή για τα PC monitors: Ρεκόρ μειωμένων πωλήσεων

Η IDC μας δείχνει ότι οι Dell, HP, Lenovo, TPV και Samsung είδαν μείωση 16,2% στις συνολικές αποστολές το περασμένο τρίμηνο. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη τόσο για την IDC όσο και για τα media, καθώς αρκετοί κατασκευαστές χάνουν πωλήσεις προς το τέλος του 2022, όσο περνάμε προς το νέο έτος.

Οι εταιρίες που επλήγησαν από τις οικονομικές απώλειες κατά τη διάρκεια αυτών των ετών διαπίστωσαν ότι το RnD και οι νεότερες τεχνολογίες θα κόστιζαν πολύ περισσότερο, όπως δαπανηρή θα ήταν και η συλλογή και η κατασκευή των διάφορων εξαρτημάτων.

Η IDC αναφέρει ότι θα δούμε μια “ελαφρά ανάκαμψη” από το επόμενο έτος, με περιμένουμε τα επίπεδα αποθεμάτων να αυξηθούν όσο προχωράμε προς το 2024.

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα