Η Nvidia δοκιμάζει την τύχη της στο AI, λανσάρει την πλατφόρμα DGX Cloud

Εκτός από το ChatGPT που κάνει θραύση στο διαδίκτυο, η Nvidia ‘βλέπει’ το μέλλον της τεχνολογίας, και το τι μπορεί να προσφέρει.

Από την εκπαίδευση της τεχνητής νοημοσύνης μέχρι την εφαρμογή της, από τους ημιαγωγούς μέχρι τις βιβλιοθήκες software, από τα συστήματα μέχρι τις υπηρεσίες cloud, ο CEO της Nvidia Jensen Huang, περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο η επόμενη γενιά των προϊόντων της Nvidia του θα βρεθεί στα χέρια του κόσμου.

Με την πληροφορική να εξελίσσεται πλέον με αυτό που αποκάλεσε “ταχύτητα φωτός”, ο CEO της Nvidia ανακοίνωσε μια ευρεία σειρά συνεργασιών με την Google, τη Microsoft, την Oracle και μια σειρά κορυφαίων εταιριών που φέρνουν νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης, προσομοίωσης και συνεργασίας σε κάθε κλάδο.

“Η warp drive engine είναι το accelerated computing ενώ η πηγή ενέργειας είναι η AI”, δήλωσε ο Huang στην ομιλία του στο συνέδριο GTC. “Οι εντυπωσιακές δυνατότητες της δημιουργικής ΤΝ έχουν δημιουργήσει μια αίσθηση επείγοντος για τις εταιρίες να επανασχεδιάσουν τα προϊόντα και τα επιχειρηματικά τους μοντέλα.”

Σε μια παρουσίαση διάρκειας 78 λεπτών, στο πλαίσιο της τετραήμερης εκδήλωσης του GTC, ο Huang περιέγραψε πώς η Nvidia και οι συνεργάτες της προσφέρουν τα πάντα, από την εκπαίδευση έως την ανάπτυξη για AI υπηρεσίες αιχμής.

Ανακοίνωσε νέους ημιαγωγούς και βιβλιοθήκες λογισμικού που θα επιτρέψουν νέες ανακαλύψεις. Και ο Huang αποκάλυψε ένα πλήρες σύνολο συστημάτων και υπηρεσιών για νεοσύστατες επιχειρήσεις και επιχειρήσεις που αγωνίζονται να θέσουν σε λειτουργία αυτές τις καινοτομίες σε παγκόσμια κλίμακα.

Η Nvidia λανσάρει το AI Supercomputer Cloud

Στο GTC, η Nvidia ανακοίνωσε νέες συνεργασίες σε hardware, λογισμικό και cloud σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη.

Η νέα προσφορά της εταιρείας, με την ονομασία Nvidia DGX Cloud, θα επιτρέπει στις επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν ένα πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο για να έχουν άμεση πρόσβαση στους υπερυπολογιστές DGX AI της Nvidia και στο λογισμικό AI που χρειάζονται για την εκπαίδευση μοντέλων για generative AI και άλλες εφαρμογές AI.

Το νέο hardware της εταιρείας, με την ονομασία Nvidia DGX Cloud, θα επιτρέπει στις επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν ένα πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο για να έχουν άμεση πρόσβαση στους υπερυπολογιστές DGX AI της Nvidia και στο λογισμικό AI που χρειάζονται για την εκπαίδευση μοντέλων για generative AI και άλλες εφαρμογές AI.

Διαβάστε περισσότερα στο newsroom της Nvidia.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα