Οι νέοι AMD Threadripper 7000 στο TR5 είναι κοντά

Οι επεξεργαστές Threadripper 7000 της AMD μαζί με την ολοκαίνουργια πλατφόρμα TR5 θα φτάσουν μέσα στο έτος.

Η AMD ετοιμάζει τους Ryzen Threadripper 7000 με σκοπό να κυνηγήσει την Intel και τους Sapphire Rapids Xeon W CPUs, που απέδειξαν ήδη με τις προδιαγραφές τους, ότι θα ξαναβάλουν την εταιρία στον χάρτη του HEDT (High End Desktop, that is).

Οι επεξεργαστές Sapphire Rapids Xeon W της Intel (με κωδική ονομασία Fishhawk Falls) δεν θα είναι τα μόνα προϊόντα που θα υπάρχουν στην HEDT αγορά, αφού ο ανταγωνισμός διψά για μια ακόμα εναλλακτική πρόταση.

Ο Tony Yu, γενικός διευθυντής της Asus Κίνας, επιβεβαίωσε ότι οι AMD Ryzen Threadripper 7000 (κωδική ονομασία Storm Peak) και η ολοκαίνουργια πλατφόρμα TR5 θα βγουν στην αγορά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Βασισμένοι στους δοκιμασμένους πλέον από την mainstream αγορά Zen 4, οι Ryzen Threadripper 7000 θα κερδίσουν σίγουρα μια θέση στη λίστα των καλύτερων workstation CPU. Σήμερα, όλες οι σειρές προϊόντων της AMD, από mainstream μέχρι notebooks και servers, έχουν αναβαθμιστεί με τη Zen 4 αρχιτεκτονική και υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα μοντέλα στην αγορά.

Και το μόνο που είχε μείνει μέχρι σήμερα, ήταν οι Ryzen Threadripper, τους οποίους η AMD είχε αφήσει στα χέρια των OEMs για πολύ καιρό τώρα, με μοντέλα που δεν έβρισκες εύκολα στην αγορά.

Με δεδομένο τον ανταγωνισμό της Intel να γίνεται όλο και πιο ισχυρός, η AMD πιστεύουμε ότι θα ακολουθήσει τη βασική συνταγή με chiplets, των Ryzen 7000, με Core Compute Dies και I/O dies κατασκευασμένα στα 5 και τα 6nm αντίστοιχα. Και παρέα με τον μεγάλο αριθμό πυρήνων που αναμένεται να έχουν οι Threadripper 7000, περιμένουμε υψηλές επιδόσεις και στην HEDT αγορά πολύ σύντομα.

Με πληροφορίες από το Tom’s Hardware.

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα