Ryzen 7 7800X3D: Η MSI μας δείχνει πως να πάρουμε πάνω από 10% performance στα games

Με τη χρήση ιδιαίτερου hardware και μερικών system tweaks, η MSI διέρρευσε υλικό που εμφανίζει τον νεότερο επεξεργαστή της AMD, Ryzen 7 7800X3D, ταχύτερο κατά έως και 12% σε πολλά παιχνίδια.

Η εταιρία χρησιμοποίησε τη μητρική MSI X670E TOMAHAWK για τις δοκιμές της με τον Ryzen 7 7800X3D, ενώ όλη η αύξηση των επιδόσεων συνέβη με tweaks στις DDR5 των 6000MHz (ή MT/s για τους ρεαλιστές) της Kingston.

Πέρα από το AMD EXPO, αντίστοιχο με το Intel XMP που έθετε τους χρονισμούς από το SPD των μνημών (πρακτικά overclocking πέρα από τις τιμές του JEDEC), η MSI διαθέτει και μερικές επιπλέον ρυθμίσεις στο BIOS της που της επιτρέπουν να εξάγει κι άλλες επιδόσεις από την πλατφόρμα.

Πιο ειδικά, η ρύθμιση Enhanced Mode Boost 3 μαζί με το High Efficiency Mode ωθούν τον νέο Ryzen 7 7800X3D με την 3D V-Cache από 9 έως και 12% πάνω σε ορισμένους τίτλους, δοκιμασμένος με μια high end RTX 4090. Αυτό δείχνει ότι το tweaking εξακολουθεί και είναι μια καλή μέθοδος για να εξάγουμε περισσότερες επιδόσεις από το σύστημά μας, και τις πιο πολλές φορές αυτό δε χρειάζεται την αγορά επιπλέον hardware, αλλά φροντίζουμε να εξάγουμε το 100% από ότι έχουμε.

Πηγή: Overclock3D.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα